Nábor do sdružení

V rozhovoru pro Kutnohorský deník jsem se zmínil o tom, že bychom mezi sebou rádi viděli nějaké nové členy. Možná tahle nabídka, nebo chcete-li informace, v celém rozhovoru zanikla, ale opravdu bychom mezi sebou moc rádi uvítali odborníky z oboru zoologie, botaniky, geologie, ekologie, ochrany přírody, lesnictví nebo jen amatérské nadšence, kteří v rámci našeho sdružení a pod jeho záštitou budou chtít pomáhat přírodě na Kutnohorsku.

Nejde nám o pracovní síly, které by na brigádách oddřeli práci, ale o kreativní lidi s nápady, jak zlepšovat stav přírody na Kutnohorsku. Lidi, kteří chtějí uplatnit své získané i a praxi nebo i “nováčky”, kteří by po studiu chtěli nějak získávat zkušenosti v reálném životě ochranáře. Myslím, že na věku v tomhle ohledu nezáleží.
Ve zmíněném rozhovoru se mě někdo ptal, v čem spočívá naše činnost, činnost členů. Jde asi o to, kdo chce kolik do ochrany přírody “investovat” času, energie i třeba peněz. Rádi bychom uvítali aktivní ochránce přírody, ekology, kteří sami přijdou s různými nápady, projekty a pomohou je dotáhnout do konce legislativního i realizačního. Naše činnost je z 95% dobrovolná, nezisková, na úkor vlastního času. Budete mnohdy vystaveni tlakům z okolí (úředníci, firmy, občané). Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že když se i po delší době dotáhne něco do konce, pocit vítězství, dobře vykonané práce a třeba i zadostiučinění z toho, že vám nikdo nevěřil, nepodporoval vás a vaši práci viděl beznadějně, zbytečně, je super. Činnost ve sdružení je opravdu hlavně pro tzv. “zelené šílence”, ale myslím, že má smysl – obzvlášť v dnešní době.  A pokud chcete někdo vystoupit z anonymity a nějak se podílet na tom, aby se stav okolní přírody zlepšoval, budeme jen rádi.  Kontaktovat nás můžete na mailech v rubrice O nás (martin.kh@seznam.cz) nebo na telefonu 777833423. Těšíme se na Vás a věříme, že společně dokážeme mnohé.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *