Pozvánka na vysvěcení kapličky sv. Petra a Pavla

Najdete si tam KHneťáci svoje logo? Sliby plním 🙂

Zhruba před rokem jsme vás informovali o tom, že jsme získali pěněžní dar v hodnotě 30 tisíc Kč od Nadace Via z “Fondu kulturního dědictví 2011″. Na Vánoce přihodilo občanské sdružení KHnet.info ještě 20 tisíc Kč a mohlo se začít. V zimě se kolem kapličky vykácelo několik stromů a začátkem června se začalo s rekonstrukcí samotné stavbičky. Ta byla v polovině září dokončena. Zbývá už jen kolem upravit výšku terénu navezením zeminy a připevnit obraz. Dohodli jsme se s panem arciděkanem Uhlířem, že kapličku znovu vysvětí na státní svátek 28. října 2012 v 15 h. Tímto tedy všechny srdečně zveme na krátké slavnostní “odhalení” a bohoslužbu. Zároveň chceme moc poděkovat všem, kteří se na rekonstrukci podíleli, ať už finančně nebo fyzicky. Jsou to Nadace Via, občanské sdružení KHnet.info, Město Kutná Hora (zejména oddělení památek), paní Z. Svobodová, která namalovala obraz a také firma Dřekoba, která nám doveze zeminu a firmě Lepor, která udělala kopii obrazu.

Pozn.: Ke kapličce se dostanete buď po silnici, když odbočíte naproti Foxconnu k lesu. Než dojedete ke kynologickému cvičišti, zhruba ve 2/3 cesty je cesta do lesa. Asi 50 m od silnice najdete kapličku. Dá se také jít od Žižkova dubu nad Novými mlýny po naučné stezce “Kolem Kutné Hory”

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

2 komentáře u „Pozvánka na vysvěcení kapličky sv. Petra a Pavla

  1. Martine, gratuluji k oprave kaplicky. Je obduvuhodne, co jsi dokazal nekdy “vydupat” ze zeme. Ale ted si opravdu dej chvili pauzu – a naber sily. Tesim se na tvoje dalsi napady.

    Marek

  2. ahoj, díkas, ale jak to tak vypadá, pauza se konat nebude. Když se někdo dal na vojnu, musí bojovat, a to doslova:(

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *