Lípy u sv. Vojtěcha

Článek od našeho člena Tomáše Klaila: Páteční odpoledne jsem věnoval práci v lipovém stromořadí, které jsme před dvěma lety za podpory sponzorů a nadšených brigádníků vysadili podél cesty k prameni “Svatého Vojtěcha”. Nejprve bylo třeba pomocí křovinořezu posekat přes metr vysoké kopřivy a jiné byliny, které tu během roku vyrostly.
Poté přišla na řadu méně namáhavá činnost a to převázání všech stromků, neboť u několika z nich se úvazky začaly zařezávat do kmínků. Zároveň jsem provedl popis stavu jednotlivých stromků, protože ne všechny sazenice se ujaly tak, jak bychom si představovali. V nastávajícím období vegetačního klidu provedeme prořez suchých a nevhodných částí, obměnu poškozených plastových návleků proti okusu zvěří a snad i výměnu těch lip, které se neujaly a nebo obrůstají pouze odspodu. Věřím, že najdeme opět nadšence- sponzora, který nám pomůže výsadbu takto velkých sazenic zafinancovat. Již nyní je na stromořadí pěkný pohled a za několik letto bude ještě lepší.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *