Spolek Denemark tuto sobotu zahájil práce na projektu, který má připomenout zaniklé kostely v Kutné Hoře.

Projekt s názvem Zaniklé kostely má připomenout historii Kutné Hory. V jeho první části  upozornit jakou významnou čtvrtí pro Kutnu Horu právě Rovina byla. Projekt bude rozdělen do několika etap a v závěru se bude historie prolínat se současností a trendy nových objevů a zábavy .

První část projektu byla zahájena brigádou na Rovinách v místě  kde ve 14. století stával gotický kostel sv. Petra a Pavla . 
V tom to místě postavíme jako připomenutí bránu v podobě lomeného gotického oblouku a přidáme popisovou tabuli, kde bude krom historie i rytina kostela . 
Druhým zaniklým kostelem byl románský kostel sv. Václava , který se nacházel od kostela sv. Petra a Pavla na druhé straně směrem k vlakové zastávce. Místo je trochu skryto a vzdálené od hlavní cesty . I zde vztyčíme bránu a to v podobě románského oblouku a návštěvníky navede k místu popisová tabule u frekventovanější lesní cesty .
Obě místa mají své kouzlo a krásnou pozitivní energii a tak budeme moc rádi , když si je návštěvníci objeví a budou rádi vstupovat bránou historie do míst kde i dnes se mohou přenést v čase a nechat si pohladit duši kouzlem a silou právě těchto  energetických míst . 
Tento projekt je pro spolek Denemark srdeční záležitostí a velké poděkování za to, že ho můžeme realizovat patří Městským lesům a rybníkům především Ing. Peroutkovi, který si našel čas a fyzicky si ta místa se mnou prošel a vyslechl si záměr projektu a  pak poslal své stanovisko na MU odkud přišla kladná odpověď . 
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *