Nad Kutnou Horou zářil oheň i ohňostroj

V sobotu odpoledne se postupně sešlo u menhirů asi 40 lidí. Před samotnou akcí  bylo potřeba připravit signální oheň, a to nejen u kamenů, ale i nad Žižkovem, u vodojemu. Suchá tráva, jemné větvičky, suché byliny jsme den předem snesli k místu, odkud měl vzplanout signální oheň. připravili jsme také dostatek dřeva na oheň pro opékání.
Lidé se začali scházet zhruba kolem 19 hodiny, sedělo se kolem ohně, debatilo se a Luděk občas zabubnoval na buben. Bohužel kytara nedorazila žádná.
Před 21:30 jsme připravili signální oheň i ohňostroj. Ten nám zasponzorovala  firma U.T.C. PROPERTIES s. r. o. , která staví pod menhirama rezidenční čtvrť Třešňovka. Ohňostroj byl vidět snad nejen v Kutné Hoře, ale také na Lichnici, kam signál směřoval. Bohužel ani letos nebylo počasí ideální a opar nadŽeleznýma horama byl opravdu hustý. Signál od vodojemu jsme však zachytili zavčas. Bylo to fajn, příští rok si zopákneme. Další akce bude 30. dubna – pálení čarodějnic.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *