Vítejte na našich stránkách

Vítáme Vás na webových stránkách našeho občanského sdružení €žDenemark€œ. Toto občanské sdružení vzniklo v prosinci roku 2006 a zakládajícími členy jsou Bc. Martin Starý, ing. Jiř™í Dolejší a PhDr. David Šanc. Důvod, proč jsme se rozhodli založit občanské sdružení €žDenemark€œ byl takový, že bychom v budoucnu rádi zvelebovali a starali se nejen o údolí ř™íčky Vrchlice (cesta “po mlýnech”), ale pak i o další části extravilánu našeho rodného města Kutná Hora. Myslíme si, že takových koutků zachovalé př™írody je v okolí našeho města již poměrně málo, a proto bychom chtěli tyto ostrůvky divočiny chránit, pečovat o ně a časem je i €žzpř™ístupnit€œ ostatním lidem. Občanské sdružení vzniklo také proto, že se budeme jako nezisková organizace snažit získat finanční prostř™edky z různých dobročinných fondů a grantových programů, př™ípadně i od soukromých sponzorů. Získáním těchto dotací bychom chtěli financovat další úpravy v údolí ř™íčky Vrchlice, novou naučnou stezku a jiné veř™ejně prospěšné práce v př™írodě.

66Nařím cílem a oblastí působnosti je ekologická činnost a ochrana životního prostř™edí na území Kutné Hory a v jejím blízkém okolí. Rádi bychom nejen pracovali v terénu, realizovali naše i jiné projekty, ale současně bychom chtěli ukázat krásy př™írody v okolí města Kutná Hora i prostř™ednictvím našich webových stránek, možná i formou naučných procházek př™ímo v údolí, př™ípadně př™ednáškami. Uvítali bychom pomoc kohokoliv, kdo má nějaké zkuřenosti s podobnou činností.

Na webových stránkách občanského sdružení €žDenemark€œ bychom postupně chtěli zveř™ejnit nejen fotografie poř™ízené v údolí Vrchlice (v budoucnu snad i fotografie a články z dalších koutků př™írody v okolí Kutné Hory), ale časem i údaje o jeho historii, která sahá až do pravěku, údaje o podmínkách klimatických, pedologických a geologických. Součástí webových stránek by měl být časem i seznam druhů zvíř™at s co největší fotografickou dokumentací, mapové podklady a další informace týkající se údolí. Chtěli bychom zde i zveř™ejňovat naše plány, projekty, které bychom chtěli pak realizovat v terénu. Tyto projekty bychom rádi konzultovali nejen s lidmi z oboru, ale i s občany, kteř™í údolí Vrchlice navštěvují. Snad se nám touto formou povede získat i pár nadšenců, kteř™í nám s realizací pomůžou př™ímo v terénu. Zatím jsme jen tř™i. Dva z nás př™es týden pracují mimo Kutnou Horu a čas, který bychom mohli věnovat realizaci nápadů tak zbývá jen na víkendy. V současnosti se dolaďuje podoba této webové prezentace a může se stát, že některá část stránek nebude plně funkční a pokud narazíte na takovouto chybu, dejte nám prosím vědět. Děkujeme.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *