Opět jsme se zúčastnili Keltského telegrafu

Jako již po několik let, jsme ani letos nevynechali účast na této zajímavé akci propojující lid na kopcích navzájem se světlem a Matkou zemí. Stejně jako minulý rok, byla republika (účast sahá ale i do zahraničí), rozdělena podle přihlášených míst na kratší trasy.  Kopce obsazené “Čerty” (keltská hodnost váženého člověka majícího na starosti oheň ale i  pohřby), propojoval ohňový signál, který putoval postupně danou trasou.

Osamocená místa bez výhledu na jakákoli přihlášená,  měla pak všechna symbolicky signál v jednotný čas.  Naše trasa začínala  jako ty další v  19.30  a to na  kopci Veselka poblíže Trhového Štěpánova a pokračovala okolo Divišova přes kostel v Podvekách, kolem Horních Jelčan na Chlum u Kořenic. Odtud signál putoval již na vrch Vysoká, ze kterého jsme jej přebrali na kótu 341. na vrchu Pták a končil bohužel již tradičně u Menhirů nad Kutnou Horou v 19:51. Tam nás i přes původně nedobrou předpověď mile překvapilo počasí.  Jelikož jsou kvůli zkrácení času celé trasy signály  posílány po cca 3 minutách, pomáháme si často vystřelením světlice, než se oheň rozhoří a též pro to, že na některých místech nelze oheň rozdělávat.  Akce se i přes organizační těžkosti myslíme povedla a máme ji v plánu příště protáhnout na několik míst na Čáslavsku. Děkujeme především za její neúnavnou organizaci týmu “hlavního čerta” Vlastimila Hely.   Tak příště více obsazených kopců.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Keltský telegraf a jeho autorem je Tomáš Klail. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *