Třetí Sklenářův den

Po  několika schůzkách neziskových organizací, na kterých se zažila spousta legrace a při nichž se řešila jako vždy příprava, zajištění aktivit  a rozdělení jednotlivých úkolů na stanovištích, se konečně mohl uskutečnit tuto neděli od třinácti hodin již třetí Sklenářův den.
Již víte, že se několik let podílíme spolu s ostatními neziskovými organizacemi jako je Charita, KHnet.info, Skaut, Kaňkovské sedlo a Sokol (který vystřídal Rytmus) na oživení Sklenářova dolíku, takže jsme na této akci opět nemohli chybět.

Tentokrát se všeho přípravného dění za náš spolek zúčastnil opět Tom. Bylo to náročné především časově, ale jako vždy pomohli někteří další členové.
Z osmnácti stanovišť, které bylo třeba účastníky vyhledat, splnit úkol nebo aktivitu na něm a získat tak originální razítko do „Sklenářova pasu“, jsme tradičně obsadili tři: Tom poznávání dřevin, které se každoročně trochu liší, Dana oblíbenou jízdu zručnosti se stavebním kolečkem (též pokaždé originální náročnosti) a Šali krom výuky třídění odpadu převzala po zaneprázdněném Martinovi i pexeso s určováním živočichů. Ostatní organizace připravily pro malé i velké třeba střelbu z luku, poznávání starých věcí, chůzi na chůdách, malování na obličej, kroket, petang, stavbu věže z krabic a další. Na tuto povedenou akci zavítala také vzácná návštěva, a to osobně pan Sklenář s chotí, která s úsměvem rozdávala návštěvníkům kytičky voňavé levandule.
Po nebo během plnění úkolů, se každý mohl občerstvit ve „Sklenářově bufetu“ , kde byly k dispozici rozličné dobroty a nápoje za dobrovolnou úhradu. Každá z organizací něco k snědku či na zahnání žízně dodala, nakoupila nebo vyrobila. Naši sponzoři věnovali nejen množství výtečných špekáčků (Jatka Janovice a Řeznictví-uzenářství Jan Nesládek ze Zámecké ulici v Sedlci), tak k nim i výborný krájený chléb od Pekárny Beneš Kutná Hora a vše se pak mohlo spláchnout Kutnohorskou bronzovou desítkou z Pivovaru Kutná Hora. Všem štědrým dodavatelům proto patří veliké poděkování, bez nich by to opravdu nebyl ten pravý Sklenářův den. Je až neuvěřitelné, jak se jejich sortiment skvěle doplňuje. O opékání všech laskomin, ohřev vody na čaj či kávu se staral kamarád Maty, jak jinak než stylově na ohýnku zásobovaném dřevem z předcházející brigády spolků Kaňkovského sedla a našeho.
Celá akce se, myslíme, velmi zdařila, ale to nejlépe posoudí těch několik stovek účastníků, kteří i přes výkyvy počasí dorazili mezi nás. Také nás ještě těší (možná na rozdíl od jiných), že se ve Sklenářově dolíku v dutině staré hrušně usadil roj včel, které jsme hned nazvali těmi „Pana Sklenáře“. Mají nyní spousty práce s postavením nových plástů a zajištění živobytí, tak snad přečkají zimu.
Abychom se náhodou nenudili, v pátek a sobotu  chystáme další tradiční bubnování u kamenného kruhu, kam jste srdečně zváni. Doufejme, že nás nespláchne nějaký větší déšťík.
Na další akci na viděnou.

 

[KOMPLETNÍ FOTODOKUMENTACE ZDE]

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Dana Kudlíková. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Třetí Sklenářův den

  1. Děkuji VŠEM
    zůčastněným spolkům, organisacím a sponsorům za úžasné odpoledne.
    Těším se na příští ročník.
    Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *