I letošní pálení čarodějnic se povedlo

Letošní oslava Beltainu (30. dubna) začala zhruba po 16 hodině, kdy ke kutnohorským menhirům přišli první lidé. Začaly se opékat buřtíky, točit pivo a děti si začaly užívat celou travnatou plochu kolem menhirů. Nač vymýšlet hry, když stačí pár klacků, trávník a křoví….To je to nejdůležitější – aby si to užili všichni – rodiče i děti.
Letos jsme díky zpřísněným kontrolám nemohli zopakovat loňskou atrakci pro děti, létající čarodějnici. Moc nás to mrzelo, protože jsme na letošek měli vymyšlený zase o něco lepší “letecký večer”. Ale aby to nebylo malým návštěvníkům líto, připravili jsme dvě čarodějnice přímo na hranici. Tady se zase vyřádil Tom se Shyamolli – nápad, udělat tělo a především hlavu z balónků, plněných acetylénem, zabral 🙂 Při zapálení bouchnuvší hlava figuríny zaujala nejen děti 🙂
Oheň vzplál těsně po 20 hodině a plápolal až skoro do půlnoci. I u menšího ohýnku bylo stále plno a buřty se pekly o 106, až si vedle zapálili návštěvníci další.
Nocí však pro nás celá akce nekončila. Dopoledne jsme se museli vydat s Tomem a Honzou zpátky k menhirům, kde jsme složili náš “denemarský toy toy záchod”, sesbírali jsme všechny odpadky kolem kruhu, roztřídili jsme je do jednotlivých pytlů a odvezli. Stejně tak jsme odvezli i zbytek nespáleného dřeva, špalky na sezení, popelnice a vybrali jsme na hromadu kovové zbytky ze spálené hranice dřeva.
Všichni z Denemarku věříme, že se vám i letos tahle nenásilná akce “bez programu” líbila a za rok zase na viděnou. Děkujeme i vlastníkovi pozemku, firmě U.T.C. Properties s.r.o., že jsme zde mohli i letos uspořádat pro širokou veřejnost tuhle akci. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *