Kutná Hora byla řádně uklizena

LinkovkaProtože nám někdo minulý týden hacknul webové stránky, v klidu jsme se dostali k napsání článku až teď. Snad už bude vše OK.
Minulou  sobotu, 18. dubna, se na předem určených místech i čase sešlo několik dobrovolníků. Bohužel opravdu jen několik, ne několik desítek 🙁 U menhirů to bylo 5 lidí, na Kuklíku 7, na Kaňku 1. KuklíkNa Rovinách uklízeli Skauti a Lesní školka (nevím, kolik účastníků nakonec přišlo) a Andrea Matúšová. Kuba Skýva s kamarádem uklízeli kolem Sedlce. Další parta, o které víme, uklízela na Karlově. Přes to, že účast opravdu nebyla velká, tak jsme sesbírali jen na třech hřbetech nad Kutnou Horou zhruba 40 pytlů odpadků. Nechyběly jako vždy igelitky s použitými plínkami, pneumatiky, bužírky od kabelů, zýbytky z vnitřního polstrování aut a vždy obvyklé PET lahve a plechovky. Objevili jsme několik černých skládek a také “doupat” po bezdomovcích, které jsme nahlásili na Technické služby. Nebylo v našich silách vynosit takové množství odpadu  k silnici. Během měsíce by i tato místa měla být uklizena. Smutné je to, že po týdnu už se na některých místech (např. dolní část silnice k rozhledně nebo v okolí menhirů) povalují znovu odpadky. Lidi, to vám to není blbý vyhodit všechno z okýnka na zem?! 🙁

PS: Moc děkujeme všem, kteří se zúčastnili nejen v našich lokalitách, ale i na místech, o kterých nevíme. Každý aktivní člověk, kterému není jedno jak jeho okolí vypadá, je potřebný. Také děkujeme Technickým službám za pytle a následný svoz odpadu. Takže – zase za rok….

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Brigády a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *