V pátek slaví zvířecí hřbitov 5 let

V pátek to bude už pět let, co jsme otevřeli na Kaňku, v blízkosti areálu Rudných dolů, jeden z mála zvířecích hřbitovů v ČR. Samotnému otevření předcházelo několik let práce na shánění samotného místa pro toto pietní místo a pak následně získání všech potřebných povolení a vyjádření, školení atd. Než se zvířecí hřbitov otevřel veřejnosti, bylo potřeba celou asi 0,5 ha plochu vyčistit od náletů a od odpadků. Bylo potřeba postavit plot, zrýt část pozemku a srovnat ho, zasít trávu. Většina plochy byla plná kamení, takže jsme navezli asi 50 nákladních aut zeminy, kterou bylo nutné rozhrnout. Dnes zde stojí buňka s přístřeškem, pergola, menhir a také máme v jezírku zlaté rybky. Je vybudovaný přírodní kompost kombinovaný s úkryty pro zvířata, vyvěšeno několik budek atd. Více fotek najdete na našem FB profilu nebo na webových stránkách, ve fotogalerii. Postupně jsme zde pohřbili už více než 100 zvířat, od křečků, papoušků a morčat až po dva závodní koně.
V pátek 1. května od 15 hodin bude do večera otevřen hřbitov pro veřejnost. Budete se moci podívat na to, jak hřbitov a náhrobky vypadají a třeba se i zeptat na věci, které vás zajímají. Hřbitov je jinak veřejnosti uzavřen, přístup mají pouze majitelé hrobečků.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *