Jak jsme se rozloučili s prázdninami

 

děti si zastř™ílely ze vzduchovek

děti si zastř™ílely ze vzduchovek

Sobotní ráno bylo asi pro mnohé zklamáním a obavou, že odpolední “Rozloučení s prázdninami” se neuskuteční. Ranní déřť asi vřem sebral chuť. Ale kolem oběda se nebe začalo vyjasňovat a když jsme se seřli kolem 14h u Cimburku, už svítilo sluníčko. Dalří ťafkou, kterou jsme pak zažili, bylo rozkradení a spálení více než poloviny dř™eva. Ve stř™edu jsme totiž s ing. Hájkovou a skauty více než 4h ř™ezali a nosili dř™evo na táborák a oheň v př™ístř™eřku.  V sobotu po obědě jsme zůstali jen koukat – dř™evo více než z poloviny spálené a kolem ohně se válelo jen 10 €žpetek” od piva.Tak jsme museli sehnat dř™evo nové a podař™ilo se. Skauti, pod vedením J. Vančury a J. Vopěnky postavili indiánské teepe a já s klukama z KHnetu jsme udělali pagodu  a př™ipravili jsme věci na stezku odvahy.

oheň hoř™el i v teepe

oheň hoř™el i v teepe

 Dětí nakonec nepř™iřlo tolik, kolik jsme očekávali, ale myslím, že stř™ílení ze vzduchovky na louce, rýžování zlata v potoce, opekání buř™tů a vůbec celé okolí Cimburku jim poskytlo dost zábavy do večera. Kolem 21h jsme rozsvítili svíčky na trase stezky odvahy a rozdělili jsme si €žstrařící” stanoviřtě. Děti, ale hlavně strařidla, si myslím tu stezku užily doslova do morku kostí 🙂 Pak se jeřtě povídalo a hrálo na kytaru u ohně i v teepe. Když odeřli poslední návřtěvníci, já a čtyř™i skauti jsme zalehli kolem ohně uprostř™ed teepe a usnuli. Mě k ránu probudila zima, protože jsem na spaní venku nebyl př™ipravený (původně jsem chtěl spát v autě, které jsem měl vřak plné věcí). V 6h jsem už prchal do tepla domů 🙂 Chtěl bych poděkovat skautům (J.Vančurovi, J.Vopěnkovi, Originálovi a holkám z oddílu) a lidem z KHnetu (Montymu, Sikimu, Ludvovi, Pelem i Dalicrosovi)

A povzdechnutí nakonec – myslím, že počasí i akce pro děti se vydař™ily, jen nás zklamalo to, že nepř™iřlo tolik dětí, kolik jsme čekali. Vřichni kutnohoráci si stěžují, že se v Kutné Hoř™e nic neděje a je mrtvá. Ale když jim kdokoliv nabídne nějakou akci, ať už v údolí, pod Vlařským dvorem nebo v divadle, tak skoro nikdo nepř™ijde. Lidi zamyslete se. Buď př™estaňte reptat a nebo to naře krásné město trochu oživte, pozvedněte a vzkř™iste.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *