V sobotu jsme Uklidili svět, tedy aspoň jeho kousek

Krátké zprávičky z jednotlivých stanovišť:

Pro mne začala práce na zajištění části této akce již den předem. Tomáš rozvážel pytle a rukavice všem skupinám, já zase nářadí.
Martin Starý, Jan Moravčík, Eva Sosnovcová, Miroslav Vosyka s přítelkyní (menhiry, Sukov) – jako obvykle jsme uklidili okolí menhirů, včetně náspů a křovin kolem. Nakonec jsme zlikvidovali v přilehlém lesíku starou bezdomoveckou kuchyň s mnoha jhrnci a pekáči. Na Sukově byl největší nepořádek kolem betonové nádrže a zatopeného lomu. Vše jsme odvezli autem k menhirům, aby byly pytle na jednom místě.
Gabriela Březinová, Lída Sekerová, Radka Francová, Ondřej Hornych, Robert Svoboda, František Novák + parta od menhirů (velká skládka u Bylanky) – Gábina už před lety objevila obrovskou skládku po bezdomovcích, v blízkosti cesty ke Trojici. Dohodla se s Katkou Hladíkovou, že Technické služby přistaví v pátek kontejner. Nakonec bylo potřeba více než 10 lidí, abychom na vzdálenost 100m rozebrali a vytahali z lesíka plný velký kontejner nejroztodivnějšího odpadu. Od koberců, oblečení, kabelů, elektrospotřebičů až po hračky a nádobí. Trvalo nám to skoro do 13hod, ale nakonec se všechno zvládlo.
Tomáš Klail a Dana Kudlíková (les pod kasárnama) – K úklidu lesa, naproti bývalým kasárnám na samém okraji města, jsme se bohužel sešli v sobotu v 9 h pouze dva, tedy vedoucí pro tuto lokalitu Dana Kudlíková a já.
Do oběda se nám ale i tak  povedlo naplnit několik pytlů odpadem všeho druhu, a k tomu dobrou polovinu pytle skla. Je s podivem, že stále lidi baví do několikrát uklizeného lesa a okolí chodníku vedoucího k Přítokám, odkládat stále další odpadky.  Nalezli jsme ale samozřejmě i dostatek letitých “pokladů”, které  mnohdy na stráňkách odkryla eroze, způsobená suchem, a které jsme díky překrytí zeminou nenašli v několika předešlých úklidech. Po ukončení akce, jsem vše naskládal do svého vozu:-) a odvezl na sběrný dvůr k likvidaci.
Pavel Novák (údolí Vrchlice) – prošel tam a zpět celé údolí a mimo běžných odhozených odpadků nic jiného nenašel. Prosto toho byl plný pytel
Mirka Nováková a Jana Dubová  (Les Na Rovinách) – obě prošly celý les a nakonec z toho byly přece jen dva pytle odpadků, vysbíraných podél cest.
Michal Kotyza (Karlov – olšová alej) – pět na to byl sám, ale prý to nebylo tak hrozné jako minule. Byla to příjemná procházka na uklidnění nervů, kterou podnikl jako na jaře. Chtěl jsem se dostat až ke kolejím, ale tam je to teď dost zarostlé a neprůchodné. Bohužel našel zase horu odpadk, nejspíš od bezdomovců, kteří mají nedaleko stan Plno matrací, zarostlých vegetací už nebyl schopen odtáhnout, tak jsme oslovili městský úřad.
Radka Frýdová (údolí Bylanky) – mladá maminka s 2 letým klučíkem vysbírala celé údolí Bylanky až pod Gymnázium J. Ortena – 2 pytle.
Doufáme stále po každém takovém úklidu, že  příště už tam přeci nemůže být nic dalšího a najdeme nanejvýš několik kusů starších odpadků, ale rok co rok zatím marně.Tak tedy příště půjdeme už  jen s kbelíčkem, ten  musí přeci stačit;-)
Všem, kteří se podíleli nejen s námi na brigádě, ale třeba i na Kaňku (Lukáš Jelínek a kolegové) moc děkujeme za úklid. Po sezóně je zase většina okolí Kutné Hory snad trochu čistá. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *