První brigáda na pronajaté ploše plánovaného zookoutku

Prvním a zásadním bodem, ze  kterého máme upřímnou radost je, že po necelých 7 letech, kdy jsme se začali oficiálně snažit o obnovení zookoutku poblíž Vlašského dvora, máme podepsanou řádnou nájemní smlouvu. Tento první a důležitý akt, který nás posunul již opravdu na startovací čáru projektu, je pro nás jistotou a také opravdu velkým závazkem. Trvalo  nám téměř rok, než jsme získali materiály, podklady, odborné odhady atd. a celou smlouvu jsme doladili  i po právní stránce ke spokojenosti obou stran.

Smlouva nás zavazuje k tomu, abychom za minimální nájem a péči o pozemek požádali co nejdříve o Stavební povolení a od doby kolaudace pak za nájem odpovídající soudnímu posudku provozovali malý zookoutek .

Byl to pro mě moc hezký pocit, když jsem klíčem, který mi město jako předsedovi spolku od zookoutku předalo, odemkla  poprvé branku nad Žižkovou bránou. Za několik týdnů proběhla i první brigáda.

Mužská část posekala křovinořezem vrchní terasu, plnou kopřiv a náletů a my ta “krásnější a něžnější ” složka jsme ten nálet pohrabaly a snosily na hromadu. Víte tyhle chvilky, když vidíte chuť těch lidí, radost a jiskru v očích, jak jdou bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu a ve svém osobním volnu udělat něco hezkého a potřebného, mě vždy moc zahřeje u srdce a dodá další sílu jít dál. Plánujeme paralelní jednání s památkovým úřadem a současně s okolními vlastníky nemovitostí  některé jsme již oslovili a moc nás potěšilo, že  jim náš záměr v sousedství jejich domovů nevadí. Do první poloviny září bychom rádi navštívili a podrobně projekt představili všem našim budoucím sousedům. Mé přáním by bylo, aby ho přijali stejně dobře, jako již oslovení obyvatelé a také ho třeba vzali i za svůj ..

Věřím že se nám podaří projekt co nejdříve dotáhnout do konce. Držte nám prosím palce .

Budeme vás na našich stránkách průběžně informovat, jak se celý projekt vyvíjí.

 

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *