Bubny ukončily prázdniny (aktualizováno 5.9.)

V sobotu 31. srpna proběhlo na pahorku nad Provaznicí druhé “bubnování u menhirů”. Uspořádali jsme ho na žádost mnoha lidí, kteří navštívili to první, slunovratové. Tentokrát dorazilo ještě víc lidí, nebáli bychom se říct k pěti stům lidí za celý večer. Přišli a přijeli nejen místní, ale z rozhovorů jsme zjistili i návštěvníky z Ostravy, Chotěboře, Hradce Králové, Prahy a dalších měst z celé České republiky. Nálada byla jako minule pohodová, nenucená a po zahajovacím šermířském výkladu a “boji” si lidé rozebrali dovezené bubny. Během několika chvil začali bubeníci spontánně bubnovat a křepčit. Bylo fajn vidět, že se bubnů chopily nejen děti, ale i starší lidé nebo mládež, kterou bychom zde ani nečekali. U dvou ohňů si lidé opékali buřty nebo ochutnávali pečené prase a pivo. Odpolední program zpestřilo krátké twirlingové vystoupení Michaely Dobiášové a za tmy pak úžasná ohňová show Honzy, Richarda a Jakuba. Já jsem si jen tak “připlivnul” :-) Bohužel nás kolem půlnoci vyhnal déšť. Z kladných ohlasů jsme se rozhodli v příštím roce uspořádat další bubnování, a to zase 21. června na letní slunovrat. Budeme vás v dostatečném předstihu informovat o programu a dalších podrobnostech.
Ráno jsme mysleli, že se Samovi ztratilo 5 bubnů a že si je v tom chaosu někdo přivlastnil. Díky diskusi na FB a tomu, že celá akce byla opravdu “neřízená” se Samovi až začátkem týdne ozvala jedna paní z Trutnova, která před deštěm zachránila 2 bubny a druhá účastnice ze Zlína, která měla u sebe 3 bubny. Domluvili se, že bubny prodají a Samovi pošlou peníze. Nakonec se tedy ukázalo, že vše bylo na 1* a lidé, kteří akci navštívili, jsou opravdu naladěni na stejnou vlnu 🙂 (Tím jsme zjistili další dvě poměrně vzdálená místa, odkud k nám “bubeníci” přijeli 🙂 Děkuju….

Pozn.: Kdo k menhirům přijíždí autem nebo motocyklem, prosíme aby nevjížděl do kruhu samotného.

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, menhiry a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *