Den dětí v údolí Vrchlice

Vážení milovníci přírody, rodiče a děti,

zvonek

dne 2.června pořádá Občanské sdružení Denemark pro širokou veřejnost a zejména pak děti u příležitosti „Dne dětí" přednáškový den v údolí Vrchlice. Na programu bude přednáška o dravých ptácích a ukázka práce sokolníků v terénu. Další povídání se bude týkat našich obojživelníků a plazů s ukázkou živých zvířat, včetně možnosti shlédnout i exotické plazy (velké hady, želvy chované v zajetí) a vyfotit se s nimi. Na závěr bude opékání špekáčků a povídání u ohně.

Program:

8:30 – Sraz u Spáleného mlýna v údolí Vrchlice

9:00 – 11:00 – přednáška o dravcích na louce u Cimburku

11:00 – 11:30 – pauza na oběd u ohně

11:30 – 13:00 – přednáška o obojživelnících a plazech

od 13:00 – volný program u ohně, diskuse, dotazy


Jak se dostat do údolí Vrchlice?

Pěšky: Kolem chrámu sv. Barbory dolů po silnici a před mostem přes Vrchlici zahnout doprava do údolí. Asi po 1,5km se dostanete k poslednímu mlýnu, mlýnu Spálenému.

Další možnost je pěšky projít Pobřežní ulici, po Královské procházce dojít na Dolní Žižkov, přejít přes most a uhnout do údolí Vrchlice

Autem: Dojet na počátek údolí Vrchlice nebo k Vrbovému mlýnu, kde je možnost nechat auto

Vlakem: Vystoupit buď na městském nádraží a dojít přes Královskou procházku do údolí nebo vystoupit na Dolním Žižkově, na „Zastávce" a sejít z kopce k mostu přes Vrchlici. Poslední možností je vystoupit v Poličanech a projít vesnicí dolů z kopce k mlýnu Denemark.

A zde je přehledová mapka okolí Kutné Hory -červená šipka označuje zhruba místo, kde bude akce probíhat (klikněte pro zvětšení):

mapka 

mapka
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *