Poděkování Nadaci Partnerství

Před více než rokem, kdy k nám do sdružení přišla Iva Baláčková, začala na brigády chodit i celá její rodina. Pavel Novák, bývalý ředitel zemědělského muzea na Kačině, je nejen veliký dříč, ale především velice sečtělý a chytrý historik, amatérský geolog a horník. To, co si pamatuje, mne vždy usadí na zadek 🙂 Pavel před rokem přišel s nápadem, že bychom mohli kolem Kutné Hory začít obnovovat staré ovocné aleje a osazovat meze a remízy. Především krajovými a starými odrůdami hrušní, jabloní a švestek. Domluvili se s pár známými a Tomášem Klailem a v zimě vyčistili jednu stranu úvozové cesty nedaleko kapličky Na Rovinách. Pavel si vyhledal dotační tituly, týkající se výsadeb a krajinářských úprav a jménem Denemarku jsme společně požádali o grant Nadaci Partnerství, Lidé a příroda a RunCzech.com. V těchto dnech nám přišlo vyrozumění, že jsme obdrželi grant ve výši skoro 17 000 Kč na nákup stromků a dalšího materiálu a na následnou péči o alej.
Tímto bych rád tedy poděkoval Nadaci Partnerství i běžcům RunCzech za udělený grant, ale také Pavlovi za jeho práci. Na podzim budou probíhat výsadby, takže se s vámi prostřednictvím článků zase podělíme o dobrý pocit.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *