Připravujeme společný projekt s Jaroslavem Duškem a jeho přáteli

Před několika měsíci jsem se přes kamaráda seznámil s Jaroslavem Duškem. Nejdříve jsme si vyměnili pár emailů, pak Jaroslav Dušek (13 minuta) i volal. Že toho má moc a že se musíme hodně dopředu domluvit na nějaké schůzce. Důvodem mého zájmu bylo, přiznám se, abych pomohl dostat pana Duška do kutnohorského divadla, ale především to, že mne tento filosofující herec přitahoval jako osobnost. To, jak žije, co říká, jak přemýšlí. Až někdy koncem února jsme se sešli v Kutné Hoře a já jsem mu ukázal naše místo s menhiry, zvířecí hřbitov, ale také pozemek, na kterém chceme stavět jednu neobvyklou stavbu. Panu Duškovi se Kutná Hora už delší dobu velice líbí a místa s menhiry ho zaujala. Domluvili jsme se spolu, že uspořádáme na tomto místě besedu. Když jsem mu říkal, že už několik let přemýšlím o tom, jak postavit dům podle Michaela Reynoldse ( a když jsem viděl, že Reynolds stavěl s panem Duškem dům-zeměloď na Sázavě, bylo to jasné…), slovo dalo slovo a začali jsme debatovat. Nakonec jsme skončili u Slávka Beneše doma a pánové si hned padli do oka. Zjistili, že mají plno společných přátel a že si mají co říct. Jaroslav nás pak seznámil se svými přáteli na Sázavě, kteří testují už 3 roky ekologicky soběstačný dům. Tyhle super lidi jsme navštívili, domluvili jsme se na spolupráci a teď chceme dohodnout všechna potřebná povolení, sehnat materiál, nějaké finance a především dost dobrovolníků na to, abychom mohli zeměloď postavit. Zatím si necháme místo a účel pro sebe, ale doufáme, že až bude víc věcí jasných, najdeme dost pomocníků mezi vámi. Pan Jaroslav Dušek a jeho přátelé se totiž stali něco jako “bratry kutnohorské zemělodi”  a budete se moci při stavbě, doufám, seznámit i s tímhle úžasným člověkem.
Proto  prosíme všechny, aby pomalu začali shromažďovat především lahve od alkoholu (všechny typy), nejlépe vymyté. Uděláme po prázdninách nějaké sběrné místo nebo bychom je začali svážet a skladovat. Budeme rádi, když se pak zapojí co nejvíce lidí nejenom při shromažďování, ale pak i na stavbu. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *