Další ročník akce Ukliďme Česko a Čistá Sázava se blíží

Ve spolupráci s MAS Lípa pro venkov připravujeme v rámci akce “Čistá řeka Sázava” i úklid naší Vrchlice. I ta si zaslouží kompletní vyčištění před turistickou sezonou. Kdo máte zájem se účastnit úklidu Sázavy, napište si o bližší informace do kanceláře MAS ve Zbraslavicích. Úklid Vrchlice nad přehradou bude pořádat ve spolupráci s MAS obec Malešov. My bychom si vzali úsek pod Velkým rybníkem až po hlavní nádraží v Sedlci. V pátek 10. dubna by měly úsek od nádraží až po konec Královské procházky vysbírat místní střední a základní školy. My chceme vysbírat údolí Vrchlice od dolního Žižkova až po Velký rybník v sobotu 11. dubna. Pokud by nás bylo dost, zvládli bychom i údolí Bylanky ke Škvárovně. Sraz bude jako obvykle u Vrbova mlýnu v 8 hodin, čištění Bylanky v 9h, sraz u ústí Bylanky do Vrchlice. 
V minulém roce jsme se zapojili s naším sdružením a s mnoha nadšenci a dobrovolníky i do brigády Ukliďme Česko. I letos bude tato brigáda vyhlášena po celé České republice na datum 18. dubna a my bychom i letos chtěli přiložit ruku k dílu. A co vy? Minulý rok jsme uklidili několik lokalit (Kuklík, Sukov, údolí Vrchlice a další). Připojili se k nám např. na dolním Žižkově nebo v Perštejnci. Celkem jsme vysbírali několik tun odpadků, mnohdy z překvapivých míst i podivného složení 🙂
Bylo by fajn, kdyby během letošní brigády každá z městských čtvrtí dala dohromady partu lidí, kterým není jedno, jak vypadá jejich okolí. My se znovu budeme věnovat Kaňku, Sukovu, Kuklíku a Rovinám. Sraz bude v 8 h – u menhirů (parta Sukov a pak Kuklík), u parkoviště Opletalova (Kaňk), garáže Královská (Rovina).
Bylo by dobré vysbírat třeba les a okolí Trojice, zahrádky nad sídlištěm i okolí Lorce, svah u Lorce, kolem Malína, pod obcí Kaňk k Libenicím a ke Skalce, Sedlec – hlavní nádraží, kolem zastávky nebo hřiště. Snad se některé party těchto návrhů chytí – ať jde o zájmové nebo sportovní kroužky, třídy škol, partu z hospody nebo osadní výbor. Je to na vás. Pytle bude možné vyzvednout na Technických službách nebo si objednat ZDE. Rukavice nebo pícháky si budete muset vzít své 🙁
Sesbírané odpadky v pytlích je pak dobré dát na viditelná místa k silnic, aby je mohla auta Technických služeb svézt. Nejlépe nahlásit i jejich polohu, aby nikdo pytle nehledal. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *