Geologická expozice je hotová

V pondělí 25. srpna proběhlo v odpoledních hodinách za přítomnosti některých ze sponzorů slavností otevření geologické expozice. V Čížkově skále se sešlo více než 30 lidí, kteří si vyslechli můj krátký proslov a poděkování, stejně jako pana starosty. Několik slov pronesla i Veronika Štědrá. Její poznámka “tohle je krásný začátek pro další rozvoj této expozice” mě trochu vyděsil 🙂 Já, Jirka i Nikola máme za poslední 4 měsíce radost, že jsme dokončili nervydrásající finiš k dokončení 🙂 Ale asi si dáme nějakou tu pauzičku a budeme přemýšlet o rozšíření.
Chceme  požádat o grant na Krajský úřad, ze kterého by mělo být financováno vytvoření výukových materiálů pro základní a střední školy a vypracování podrobného podkladu pro chytré telefony – na každém kameni bude QR kod s odkazem na web. V expozici je umístěn jeden stojan navíc, na kterém bude časem umístěna tabule o činnosti sdružení Barbora, včetně map kutnohorského podzemí. Na druhé straně bychom chtěli doplnit informace o dekoračních a užitkových kamenech z Kutné Hory a blízkého okolí. Nebudeme se nudit 🙂
Děkujeme všem zúčastněným, všem co se na realizaci podíleli. Věříme, že se geologická expozice bude líbit a bude další  zajímavostí, která přitáhne do Kutné Hory turisty.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *