Čištění menhirů

Ač jsme dostali nějaké indicie o původcích vandalského činu a předali je policii, rozhodli jsme se předem ohlášenou brigádu uskutečnit. Počasí vyšlo suprově a navíc se nám přihlásilo několik dobrovolníků. I proto jsem se dohodl s Romanem Sádlem, vlastníkem firmy Dřekoba, aby nám  k menhirům dovezl několik kamenů. Z těch jsme chtěli při téhle příležitosti postavit ohniště.

Muži čistili silou.....

Muži čistili silou…..

Před 13 hod jsme začali připravovat elektrocentrálu a natahovat síť prodlužovaček a rozdvojek. Nakonec se na planině u kamenů sešlo asi 15 lidí; starých, mladých, známých i cizích. Menší kameny šly vcelku dobře čistit drátěnými kartáči, ale kámen centrální, resp. malby na něm, odolávaly. Kartáče spíš povrch ještě špinily ocelovými šmouhami. Nakonec přišla na řadu chemie.  Někteří z nás dojeli domů pro zbytky acetonu, ředidla a benzínu a pomocí štětce, chemikálií a čistého hadru jsme dostali všechny kresby dolů. Vybudovali jsme i ohniště,

....ženy inteligencí :)

….ženy inteligencí 🙂

kamennou lavičku u něj a celou plochu jsme uklidili od kamínků, odpadků a střepů. Taky jsme zrušili původní ohniště zbudované z cihel. Všem, kteří přišli pomoct, moc děkujeme. Myslím, že to byly smysluplně i pohodově strávené dvě hodinky práce. Doufám, že kamenný kruh bude zase nějakou dobu čistý a bude krásným cílem procházek a výletů. K tomu by mělo přispět i to, že jsme se po dohodě s vlastníkem pozemku U.T.C. properties a sdružením KHnet.info dohodli, že v tomto týdnu bude kousek od menhirů instalována fotopast. Případní vandalové budou tentokrát zdokumentovaní.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

2 komentáře u „Čištění menhirů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *