Vandalům není nic svaté

Poznáváte něčí styl? Ozvěte se

Poznáváte něčí styl? Ozvěte se

 Není to ani rok, co jsme na soukromém pozemku instalovali několik kamenných bloků, z nichž největší byl postavený doprostřed, a to na pamětní schránku. U menhirů se konalo již  několik společenských akcí, denně sem jezdí plno lidí a lokalita je už známá po celé České republice. Dokonce zde hudební skupina Rybičky 48 natáčela svůj klip. Za celou dobu se zde, mimo občasných lahví od piva a krabic od pizzy, nic vážného nestalo a kamenů si všichni bez rozdílu věku vážili. Až doposud. Asi během víkendu 16. až 17. února nebo v následujících dvou dnech někteří vandalové tyto kameny počmárali. Nechci komentovat samotný akt a jeho ubohost – nerad bych byl sprostý. Obrázek a názor si každý rozumný a slušný člověk udělá sám a ví, jak se cítímnejen já, ale všichni ti, kdo na projektu pracovali nebo jen ke kamenům chodí relaxovat.
Podívejte se prosím na obrázky, jména i styl vyobrazených “uměleckých děl”. Prosím především mládež ze základních škol, aby se zamysleli nad tím, kdo si říká Emily, Fet, MUCQ či kdo kreslí podobné obrázky. Navíc jsou tam některé obrázky s hudební tématikou – kytara, bubny. Prosíme všechny, kterým není lhostejný tento čin a ví nebo tuší, kdo by se za tím mohl skrývat, ozvěte se nám. Nejen že uděláte dobrý skutek, ale chceme vyhlásit i finanční odměnu.
Budeme muset tak jako tak kameny očistit. Buď uspořádáme brigádu a drátěnými kartáči ručně nebo vrtačkama budeme muset nápisy sedřít nebo kdyby se ozvala nějaká firma, která tlakovou vodou nebo opískováním dělá podobné věci, byli bychom rádi.

Všechny fotografie z místa v galerii:

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, menhiry a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *