Nové skutečnosti v projektu obnovy ZOO

tamarín pinčí

tamarín pinčí s miminkem

Koncem ledna jsme dostali vyjádření Rady města (1.vyjádření, 2. vyjádření) na naši žádost o pronájem pozemku pro budování ZOO, doplněnou o rozpočet na provoz. Ten je zajisté jakýmsi plánem, skutečnost se teprve ukáže. Závěr celého dokumentu je v podstatě takový, že se v nejbližší době vypracuje a podepíše nájemní smlouva na 5 let, která nás bude zplnomocňovat k jednání se sponzory, investory a shánět finance z různých grantů. Podmínkou je, že do 5 let seženeme investiční prostředky na stavbu celého areálu ZOO a zároveň zajistíme pro projekt garanta a partnera, který se bude případně podílet na dofinancování ročního rozpočtu ZOO.

surikaty na pozorovatelně

surikaty na pozorovatelně

Rada města v listopadu si vyžádala doplnění rozpočtu – chyběly nám tam prostředky na technickou údržbu budov (budou nové, tak snad nic hned padat nebude) a na likvidaci odpadů (cena za popelnici). Zároveň si Rada vyžádala výroční zprávy podobně velkých ZOO, např. Zoo Chleby. Všem těmto požadavkům jsme vyhověli, ale již v listopadu jsme museli obhajovat plánované množství návštěvníků (vycházeli jsme ze statistik čtyř malých ZOO a návštěvnosti Kutné Hory s odpovídajícím ponížením množství). Také jsme se snažili obhájit výši platů ošetřovatelů. Nikdo z vedení města nechtěl věřit, že námi navrhované platy ošetřovatelů odpovídají standardu v ostatních českých ZOO. Tyto argumenty byly právě ve výroční zprávě. I tak se tyto připomínky objevily ve vyjádření.

sysel obecný - vlajkové zvíře

sysel obecný – naše “vlajkové zvíře”

Nakonec jsme tuto první bitvu vyhráli, ale čekají nás další, možná ne tak složité, ale i tak bude velice důležité, jak se k nim postavíme. Prosíme všechny, kteří by chtěli jakýmkoliv způsobem pomoct vzniku ZOO, ozvěte se nám. Budeme potřebovat nejen sponzory a investory, ale třeba i dobré řemeslníky, projektanty, dodavatele materiálu a výrobků. Uvítáme i nápady a pokud dopadne i samotná realizace, tak i fyzickou pomoc při stavbě. Pomožte nám/sobě vybudovat něco, co bude sloužit nejen nám, ale i našim potomkům.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

1 komentář u „Nové skutečnosti v projektu obnovy ZOO

  1. dobrý den,
    pokud budu moci jakkoliv pomoci budu ráda, zoo v kutné hoře je historií a tak i tu je dobré vracet. Moc si sice podrobně nepamatuji,ale údajně jsem tam jako dítko s mamkou chodila na pávy.
    Sice se asi nebudu moci zařadit mezi sponzory,ale snad budu moci pomoci i jinak.

    markéta holubová,bečváry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *