Kutnohorské “stonehange” se snad rozroste

dva mladí se učí od staršího a zkušeného 🙂

Před 6 týdny jsme vás informovali o tom, že byly upraveny některé kameny a stůl na plošině nad Provaznicí. Pana Bartla s kolegy jsme pozvali na vysvěcení kapličky sv. Petra a Pavla, aby v ten den nejen zkontrolovali provedené úpravy, ale abychom spolu vymysleli i další věci. Pánové a dámy přijeli před obědem, sešli jsme se u menhiru a vše jsme probrali. Pan Bartl s kolegou prošel celý kromlech, vše zkontroloval, jak on říká “poradil se a zeptal se” a vyslovil závěr. Vše je tak, jak má být! Což nás s panem Benešem uklidnilo a potěšilo.

letecký snímek před úpravou stolu, červenec 2012

Navíc má kamenný kruh prý i svého ochránce a vnímaví lidé se zde mohou i léčit, nahlédnout do jiného světa. Protože jsme se už na jaře bavili s panem Benešem a pak s pány menhirology o tom, zda bychom nemohli v Kutné Hoře udělat jakousi “neopravěkou” kamennou energetickou síť, přišla řeč i na to. Panu Bartlovi jsem předal u kapličky fotomapu Kutné Hory, sdělil mu své představy a podiskutovali jsme o tom všem. Během týdne mi poslal mailem své poznatky a poznámky, kde by měly kameny stát. Jedná se o čtyři místa (podrobněji vás budeme informovat jindy), a to ve středu města v jednom parku a pak na okolních kopcích. Na Kaňku v lese, v remízku nad vodojemem na Žižkově a na kraji lesa Na Rovinách. Kameny nemusí být nikterak velké, jde o to, aby to byly ty správné a na správném místě. Kámen v parku však plánujeme vztyčit větší, aby byl i estetickým doplňkem celého prostoru.

pan Beneš a jeho kamínek 🙂

Další, co jsme při nedělním setkání vymysleli, je velký bubenický koncert u menhirů. Pan Kročák, řečený Sam, totiž přivezl panu Benešovi šamanský buben. Jeho zvuk mě tak uchvátil, že jsem si začal se Samem povídat. On pronesl osudovou větu: ” A to když se jich rozezní v jednom rytmu 50, to je pak zážitek“. Proto jsme se dohodli, že na slunovrat 21. června 2013 uspořádáme u menhirů bubenický “koncert”, snad doplněný o např. ohňovou show nebo akce pro děti. Předesíláme předem, že to nebude žádná komerční událost se stánkem s občerstvením, ale spíše akce, která bude spojovat lidi podobného smýšlení. Více až na jaře.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *