Brigáda Na Rovinách se zdařila

Na sobotu 26.2. jsme naplánovali brigádu Na Rovinách, při které jsme prořezali původní cestu podél pole, která byla zarostlá křovím a nálety. Lidé si jako obvykle v některých částech poradili a cestu odklonili přes mez vedlejšího pole. Také průjezd po ní, při údržbě a zálivkách genofondové aleje kterou jsme zde v minulých letech vysadili, byl velmi obtížný a občas dokonce hrozilo zapadnutí do pole.

Sešlo se nás sedm, včetně nového pomocníka Vojty, a jako obvykle byla legrace při vymýšlení nejroztodivnějších pracovních postupů. Po několika hodinách práce za zvuku motorrrové pily cesta opět spatřila světlo světa. Křoví a větve jsme srovnali na hromady v lese, kde poslouží jako úkryt savcům a ptactvu. Po jejich rozkladu obohatí půdu o nezbytné živiny. Vyřezané silnější části jsme přidali na půdorys nedalekého připomenutého Románského kostela.

Původní cesta se sice objevila, ale ještě není v úplně ideálním stavu, snad se
bude opět používat a tím se zamezí jejímu opětovnému zmizení. Zbývá ještě upravit spodní část cesty nad vlakovou zastávkou Kutná Hora – Předměstí, kde je situace obdobná.

Děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu a věříme, že díky staro-nové cestě bude procházka Na Rovinách opět o něco příjemnější.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *