Ozvěna akce Ukliďme Česko, aneb Kuklík vydal své poklady

Každoročně se náš spolek účastní celorepublikového úklidu v rámci akce Ukliďme Česko. Když kvůli viru byla jarní akce zrušena, těšili jsme se alespoň na tu podzimní, ale v termínu, který byl vyhlášený na 19. září, se nemohl zúčastnit skoro nikdo z pravidelných účastníků. Proto jsme zvolili náhradní termín v neděli 27. září.

Ráno jsme vyrazili k vrchu Kuklík a začali s úklidem podél lesa u silnice vedoucí na Hořany. „Bylo nás pět“, a tak jsme rozdělili síly. Martin měl s sebou obě psiska, tak prošel okraj lesa podél značené cesty. Honza, Robert, Dana a já jsme autem s vozíkem vtrhli do starého zarostlého sadu na protější straně lesa. O této oblíbené lokalitě ničemů, kteří chtějí do přírody „něco přidat“ jsme věděli, ale množství tam nalezené předčilo naše očekávání: kola z náklaďáku, rozřezané pneumatiky, dva velké sudy od asfaltu, plasty z aut, spousta rozličného drobnějšího odpadu a nakonec i celá laminátová nástavba zřejmě dříve patřící na Škodu Favorit Pick-up. Celkem třikrát jsem s plným vozíkem musel odjet na místo u lesa, kde byla založena dočasná skládka.

Poté nás ještě čekaly v lese obě škarpy podél silnice, kde jsme kvůli množství odpadu založili hromadu další. I přes smutný pohled na bezohledné konání některých spoluobčanů jsme díky skvělé partě zažili i spoustu legrace vzniklé většinou v návaznosti na různé odpadové nálezy. Přibližně okolo jedné hodiny jsme tuto část úklidu ukončili a vydali se na zasloužený oběd. V plánu jsou ale další ozvěny, o kterých vás budeme informovat.

Výsledek akce byl ohlášen Městskému úřadu pí. Kateřině Hladíkové, která nám i poskytla pytle na odpad a zajistí jeho odvoz na skládku, za což jí děkujeme. Jako pokaždé jsme si samozřejmě nezapomněli říct, že: Příště už snad nebude téměř co uklízet. Doufáme, že se to někdy splní.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *