Brigáda ve Sklenářově dolíku

V sobotu 6. 6. 2020 proběhla celodenní brigáda ve Sklenářově dolíku, které se zúčastnili zástupci všech zainteresovaných spolků. Zušlechtili jsme volná prostranství, posekali trávu, provedli jsme zdravotní a bezpečnostní ořez stromů a na cesty byly umístěny další dvě svodnice vody.

Smutnou zprávou je, že včely pana Sklenáře, které se minulý rok, bohužel ale až v létě, usadily v dutině hrušně, nepřežily zimu. Zřejmě z nedostatku kvalitních zásob medu, protože včely mohou dobře zimovat jen na květovém medu, který již v době jejich zabydlení nebyl. Osudným se jim zřejmě stal i nedostatek smíšeného medu, kterého měly včely kvůli suchu minimum.

Dobrou zprávou je ovšem to, že Sklenářův ďolík prokouknul a všechny spolky společně udělaliy velký kus práce. Odměnou zástupcům spolků byl poté ohýnek, na kterém si opekli buřty a u kterého se zasmáli a popovídali si.

Slenářův dolík je krásné a naučné místo v Kutné Hoře vhodné na procházku i odpočinek. Více informací o něm, včetně jeho historie, najdete na stránkách http://sklenaruvdolik.cz/.

Na průběh brigády se můžete podívat ve fotogalerii:

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *