Popelnice u menhirů vzala za své, stejně jako možnost odkládání odpadu na tomto malebném místě

Menhiry – již řadu let je nad naším městem krásné místo k setkávání, meditacím a nebo třeba jen k vyhlídkám do kraje. S návštěvníky a jejich vzrůstajícím počtem, hlavně díky událostem posledních měsíců, vzrostlo i množství odpadků, které tam po sobě zanechají. Popelnice, kterou jsem na místě před lety zakopal do země, několikrát ji díky vandalům musel opravovat a především co cca 14 dnů vybrat a odpad ručně roztřídit, vzala za své. Ne všichni se chtějí kochat, ne všichni místo navštíví za účelem odpočinku, duchovní či fyzické regenerace a problém je na světě.

 

Různé skupinky mládeže, posilněné ledasčím, nejen že ničí, na co přijdou, posprejují, či jinak popisují, co se dá, ale především jsou tak líní, že po i několika kilogramech občerstvení, které sem dopraví, nedokážou několik deka vážící odpad odnést a roztřídit do příslušných nádob v místě bydliště. Odhazování odpadu z oken aut, která mnohdy ani sami neopustí, je na denním pořádku.

Situace vygradovala zapálením odpadu, který byl okolo popelnice a jejím kompletním shořením, u kterého zasahovali prý i hasiči.  Nestačilo jim,  že se do ovzduší uvolní množství škodlivin z hořících plastů a ještě odvalili mohutný kámen, sloužící u ohniště jako sedátko.  Trpělivost tímto vypršela! Prohlubeň po popelnici bude rekultivována, sedátko bylo vráceno na své místo a na příjezdové cestě bude instalována závora proti vjezdu. Též přibude několik upozorňujících tabulí.  Nedělá nám to radost a naopak přidělává místo potěchy z této lokality práci a starosti, ale není zřejmě jiná možnost. Místo má být čisté a sloužit účelu, ke kterému bylo postupně vybudováno. Nikdo si zřejmě  neuvědomuje, že se jedná o soukromý pozemek, o který pouze pečujeme a měl by se zde tudíž chovat jako na návštěvě. Snad se situace zlepší a budeme se opět radovat při některé z akcí, které zde pořádáme.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *