Jarní úklid na zvířecím hřbitově

Jako každé jaro nás čekal úklid na zvířecím hřbitově a jeho zvelebení. Sešli jsme se v hojném počtu, takže bylo za pár hodin s přehledem hotovo a zvířecí hřbitov jarně prokouknul.

 

 

 

Honza si vzal na starosti sekačku a posekal trávu, ale z důvodu sucha jen nejnutnější plochy. Cestičky mezi hroby pak dočistil Tom křoviňákem.

 

 

Gábina se Šali vyplely hroby o které jejich majitelé nemůžou pečovat, protože jsou například zdaleka. Tato služba je v rámci péče o hřbitov nadstandardní a patří k vizitce našeho hřbitova.

 

 

Robert s Tomem vybudovali novou lavičku a pomocí motorové pily ořezali suché větve stromů, aby větvičky nepadaly na udržovaná místa. Dřevo z nich se večer hodilo na oheň, na kterém jsme si opekli buřty a ke kterému dorazil i zbytek našeho spolku, včetně dalších milých hostů.

 

Zdatně nám pomáhal i malý Toník, který byl na podobné brigádě poprvé.

 

 

 

První pejsek byl pohřbený 24.4.2010 a zvířecí hřbitov tak v dubnu oslavil desetileté výročí svého fungování, ale bohužel kvůli stávajícímu stavu nebylo možné uspořádat veřejnou oslavu. Mimo pejsků, kočiček, morčat, králíků a řady dalších, je na něm pochováno i devatenáct koní z celé republiky.

I v dalších letech budeme dělat vše proto, aby byl hřbitov k dispozici všem chovatelům a majitelům zvířat jako hezké místo posledního spočinutí jejich zvířecího miláčka.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *