Podařený ples

Jak jsme vás v předstihu všemožně informovali, uskutečnil se v sobotu 15.2. 2020 v sále Lorec již v pořadí šestý společný ples neziskových organizací. Ty před lety spojil nápad oživit zanedbanou lokalitu na okraji kutnohorské čtvrti Žižkov, nazývanou Sklenářův dolík. Že se tento záměr povedl, o tom svědčí kladné ohlasy na něj mnoha místních obyvatel, ale i těch, co do našeho města zavítají jen občas a dolík navštívili. Jeho rozvoj a hlavně údržba by nebyly pravděpodobně možné financovat z vlastních zdrojů jednotlivých organizací, a tak se tehdy zrodil nápad získat finance z výtěžku společného plesu.

Uspořádání takového plesu není tak jednoduché, jak by si mohl někdo myslet, ale poměrně časově a hlavně finančně nákladná záležitost. Vše zvládnout se daří vždy spojením sil všech organizací (tentokrát jich bylo opět šest)  a rozdělením úkolů mezi jednotlivé členy organizačního týmu. Tomu, aby vyúčtování po plese končilo v plusových hodnotách a mohli jsme se díky nim dál o dolík starat, je podřízeno vše. Všichni pořadatelé a i organizace samotné vše dělají bez nároku na honorář a věřte, že se jedná o několik desítek hodin pro každého z nich v jejich volném čase. Díky řadě sponzorů a přátel všech zúčastněných byla jako vždy bohatá tombola (letos nejméně 640 cen) a patří jim za tyto poskytnuté dary velké poděkování. Taktéž malé občerstvení, které se každoročně ukáže vždy spíše jako „nemalé“ a je po celý večer na stůl průběžně doplňováno, je z velké části díky štědrým sponzorům, kterým za vše taktéž velice děkujeme, a samotným členům jednotlivých organizací, kteří vše vyrobí, nazdobí a mnohdy ani nechtějí proplatit nákup surovin.

Naproti tomu se nám vždy staví náklady, které se i přes některé slevy rok od roku zvyšují a na letošní ples dosáhly přes 60 tisíc korun.
Šestý ples, na kterém tentokrát skvěle hrál orchestr Jel-band, navštívilo  nejméně 281 hostů. Předtančení, jako po několikáté, ale opět s novým programem, zajistila Art Dance Academy a o půlnoční překvapení se tentokráte postaral  Dannys  bubbles  show s množstvím všemožných velikostí mýdlových bublin.

Jako každoročně nebyl tento ples jen o plesání a podívané, ale tradičně se v boční restauraci konaly různé soutěže a aktivity, které přitáhnou vždy velké množství soutěživých návštěvníků. Náš spolek letos uspořádal soutěž ve stavbě věže z víček PET lahví v dámské a pánské kategorii a lámaly se rekordy.  Nejlepší pán jich narovnal na sebe (bez použití pojiv a jiných podpůrných prostředků)  16 kusů a dáma dokonce celých 17, což je až neuvěřitelné, když průměrné pokusy končily na osmi až deseti kusech. Oblíbená tradiční soutěž v lisování určitého počtu PET lahví na čas byla  letos vynechána, ale přesto si mohli zájemci „tréninkově zalisovat“, vše potřebné bylo na místě připraveno. Další organizace nabídly klání např. v přetlačování, též zvaném „páka“,  kroužení obručí okolo boků, zapamatování si co největšího počtu názvů vystavených předmětů v krátkém čase a další. Soutěžilo se pochopitelně o ceny, které byly vítězům o půlnoci slavnostně předány na pódiu, a pak se již plesalo až do samotného závěru okolo druhé hodiny ranní. Ani moderátor plesu se tentokrát neměnil, jen u jeho kolegyně byla změna zaznamenána, ale v tom mu vždy necháváme volné pole působnosti.
S potěšením zbývá jen konstatovat, že  tento ples se velmi zdařil nejen co se týče počtu hostů, ale soudě především podle jejich nadšených a pochvalných reakcí. Díky všem hostům a nasazení pořadatelů bude opět několik tisíc korun použito na údržbu a rozvoj oblíbené lokality, ve které se v tomto roce opět uskuteční i tradiční Sklenářův den a to 7.6. 2020 v obvyklém čase od 13 do 18 hod.
Budeme se těšit na setkání nejen tam nebo jinde a určitě na dalším plese v příštím roce, který opět spolupořádáme, ale i na několika našich tradičních i netradičních akcích jako je Keltský telegraf (21.3.), Výročí deset let provozu zvířecího hřbitova (26.4.), Pálení čarodějnic (30.4.), Bubnování (19.-21.6.) a možná i nějaké nové slavnosti. Stačí sledovat kalendář akcí na našich stránkách.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *