Kácení stromů u sv. Trojice

čera jsme dostali odpověď z Kutnohorské farnosti na dopis s přiloženou peticí s prosbou o přehodnocení úmyslu vykácet vybrané stromy na hřbitově u sv. Trojice. Prosila jsem farnost jako majitele pozemku, který podal žádost na ŽP a jejich skácení, aby stromy nekáceli a nechali je odborně prořezat a ošetřit. Přiložila jsem i petici s podpisy lidí, kteří mají na hřbitově pochované své blízké a lidí kteří na hřbitov chodí, nebo k němu mají vztah i lidí, kterým jen osud starých stromů nebyl lhostejný.
Bohužel přes veškerou snahu je výsledek pro mne velice smutný. Farnost se rozhodla jít cestou jednoduššího a radikálního řešení a stromy nechá pokácet. Vím, že pravděpodobnost, že by farnost vynaložila snahu stromy zachránit nebyla příliš vysoká, ale doufala jsem.

Píší, že přizvali dalšího odborníka, který doporučil stromy pokácet.
Zajímalo by mě, kdo byl tím dalším odborníkem, kterého si farnost na posouzení stromů přizvala a zda farnost zveřejní podrobný rozbor od dvou růžných a nezávislých odborných firem.
Chtěla bych touto cestou poděkovat Vám všem, kteří jste mě a celému spolku Denemark pomáhali odvrátit smutný konec starých stromů svými podpisy i zájmem šířit petici i těm kteří mi volali, nebo psali, že se na hřbitov vypravili, aby si udělali vlastní názor.
Přesto, že jsem velice smutná z výsledků, mě těší vědomí, že tolika lidem nebyl osud starých stromů u sv. Trojice lhostejný.
Pokud Vás ješt ě napadá nějaká cesta, jak by se ještě dal změnit zpečetěný osud starých stromů budu vděčná za Vaši pomoc. Naděje přeci umírá poslední. Nějak se stále nemohu smířit s vyřčeným ortelem.
Děkuji.
nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Dendrologie a jeho autorem je Gabriela Březinová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *