Podzimní slavnost

Letos, po skončení Sousedského jarmarku, mě napadla myšlenka, že bychom mohli zkusit ještě připravit jednu malou akci na podzim, aby se nám nestýskalo do jara po přátelské a milé atmosféře jakou je Sousedský jarmark pověstný a také lidech, kteří právě tu krásnou atmosféru vytvářejí. Navíc se nabízí i to, že na podzim je všude plno dobrot – upečených, uvařených, zavařených, usušených, vyrobených 😉
Tak vznikl nápad uspořádat malou Podzimní slavnost, kde se sejdou ti, co rádi vyrábějí různé domací pochutiny, podzimní výzdobu a pěstují třeba dýně. No a k tomu by se mohli přidat i představitelé regionálních výrobků. Myšlenku se nakonec povedlo zhmotnit v zahradách GASKu. V neděli proběhla první malá podzimní slavnost a i přes nepřízeň počasí splnila svůj účel. Nebyla to žádná megaakce, což ani cílem nebylo. Kdo přišel, mohl si koupit domácí marmelády, ovocné šťávy, med, kompoty, víno, kečup, mýdlíčka, voňavé doplňky a ručně vyrobené hračky. Byly k dostání i krásné dýně od Vítka, který i po závodě přijel a prodeje se sám hned ujal. Rodiče a dětmi si vyrobily draky. Bohužel se kvůli počasí nedostalo na pečení brambor a jablek, které jsme měli připravené pro všechny zdarma. Takže opět milá akce na pohodu, tak jak jsem si přála. Snad nám příští rok počasí vyjde.
Za to všechno patří velký dík vám všem, kteří jste nakonec i přes avizované špatné počasí přijeli a své stánky postavili. Dík patří i vám, kteří jste se na naší malou první “Podzimní slavnost” přišli podívat a snad jste si vybrali něco dobrého nebo jen tak pro radost.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

1 komentář u „Podzimní slavnost

  1. Gábino, dobré ráno. Myslíte, že by něco podobného mělo smysl udělat třeba na sídlišti Šipší? V horní části je určitě vhodná plocha. Ptal se mne na to nedávno jeden můj kamarád.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *