Akce „Ukliďme Česko“ tentokráte ve dvou etapách

Tuto akci, již asi není třeba dlouze představovat .  Jako každoročně, byl i letos s blížícím se  podzimem oficiálně vyhlášen její termín, který připadl již na sobotu  23.9.
Každý kdo bude chtít zbavit naše okolí od všemožného harampádí a odpadků, které někteří nezodpovědní spoluobčané stále „uklízí“ kam nemají, může vyrazit na kteroukoli jemu známou lokalitu, trpící tímto neduhem a vše uvést do pořádku. Ať se zúčastní jako jednotlivec, nebo si utvoří z kolegů, kamarádů či rodiny partu a stane se tak jejím vedoucím, může se  díky podpoře tohoto počínání našim Městským úřadem , zastavit na jeho technickém oddělení za paní Kateřinou Hladíkovou a zde obdrží pytle na odpad a několik nejrychlejších i rukavice, kterých je bohužel omezený počet.   Tam také nahlásí kterou lokalitu bude uklízet a pokud nasbíraný odpad nedokáže dopravit vlastními silami k nejbližšímu kontejnerovému stanovišti, odpadkovému koši, nebo na sběrný dvůr, tak i místo (dostupné nákladním autem), na kterém raději  zavázané pytle, ponechá.  Jejich svoz pak zajistí na základě vašich údajů Technické služby.

Část našeho spolku se zúčastní v tomto termínu a zatím máme obsazenu pouze lokalitu „Na rovinách“, ke které se můžete i připojit, a nebo uklidit lesík mezi lisovnou plastů a Menhiry u cesty na Kaňk, kde nám bezdomovci zase natahali dostatek odpadků.  Protože někteří z nás nemohou v tomto termínu a přesto chtějí přiložit ruku k dílu, vyhlásily jsme si ještě náhradní termín a to 7.10. od 9 h.  ke kterému se samozřejmě můžete také připojit a budeme za to rádi.   Na ten plánujeme uklidit již zmíněný lesík, pokud se nenajdou dobrovolníci v první etapě a dále prohledat části lesa naproti bývalým kasárnám, které jsme minule kvůli velkému množství odpadu nestihli úplně dočistit.
Pokud se na první či druhou etapu nahlásí větší počet lidí, byla by možnost zlikvidovat doslova černou skládku u staré cesty vedoucí z Karlova přes zadní část hlavního nádraží k silnici Kolín-Čáslav, do místa zvaného „Na kuchyňce“ , kterou mají na svědomí opět bezdomovci.  Tam je toho ale nejméně náklaďák, tak jsme si na to v počtu lidí, kteří se účasní více méně pravidelně, zatím netroufli. Snad se to tedy povede tentokrát.
Na druhý termín se můžete hlásit na adrese  tomasklail@seznam.cz  (případně v den konání se informovat na 606839945),  zvolit si místo a včas se dozvíte jestli se  některá z lokalit ruší, přibyla, či se u ní posouvá čas zahájení.  Pytle bude mít k dispozici vedoucí každé z lokalit.
Budeme se těšit na spolupráci a pocit z dobře vykonané práce, nám pak bude  odměnou.

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Brigády a jeho autorem je Tomáš Klail. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *