Ohlédnutí za letošním Sousedským jarmarkem

Přátelé čtvrtý ročník Sousedského jarmarku máme za sebou ,a myslím ,že se nám všem povedl a užili jsme si společně hezké odpoledne a povedlo se nám díky ostatním spolkům a organizacím zpříjemnit sobotu i návštěvníkům ,kterých letos bylo opravdu hodně .
Sešlo se více než 20 neziskovek, které pod širým nebem bez mráčku představily veřejnosti svou práci i třeba plány do budoucna.
Tradiční součástí jarmarku byl doprovodný program, jak v režii organizátorů, tak jednotlivých vystavovatelů. Našli si v něm něco zajímavého malí i velcí návštěvníci. V obležení dětí byl tradičně oblíbený skákací hrad, děti i dospělí se výborně bavili a fandili při sledování flyballu. V něm se utkala psí družstva pod taktovkou svých psovodů, mimo jiné i mistři Evropy – Tsunami Kutná Hora. Především dámy, ale i pánové se rádi podívali na módní přehlídku ručně šitých historických kostýmů z dílny Zuzany Kocourkové. K vidění byly kostýmy, které si zahrály v Noci na Karlštejně nebo v Draculovi. Nejmenší návštěvníci si užili běžecké závody. A ne jen tak ledajaké. Však také každé dítě dostalo po absolvování běhu diplom stvrzující, že svým výkonem bojovalo právě za záchranu mořských želv. Na  podporu projektu záchrany mořských želv byl určen také výtěžek prodeje umělecky zpracovaných keramických, vitrážových, ale i sladkých želviček. Návštěvníci jarmarku se mohli i s celým projektem seznámit.
Denemark prezentoval projekt obnovy zookoutku v Kutné Hoře atd. Většina zúčastněných neziskových organizací byla místních či z blízkého okolí.
Tradičně velkou a asi nejčastěji fotografovanou atrakcí byla třímetrová krajta albína krajty tmavé ,která už nemůže na našem jarmarku chybět a i já se s její přítomností začínám smiřovat 

Ráda bych poděkovala členům „mého“ Denemarku za pomoc s přípravou Sousedského jarmarku a všem účastníkům a návštěvníkům že vytvořili moc příjemnou, přátelskou atmosféru a budu se na Vás všechny těšit příští rok a pokud by se k nám v příštím roce chtěl někdo nový přidat tak bude vítán.

[Článek v Kutnohorském deníku]

[KOMPLETNÍ FOTODOKUMENTACE]

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *