Pozvánka na přírodovědnou vycházku na NPP Kaňk

Ve spolupráci s AOPK ČR, která má ve správě NPP Kaňk (křídové útesy a okolní stepní biotop) bychom vás rádi pozvali na přírodovědné dopoledne. V sobotu 10. června v 9:30 je sraz právě u křídové facie, kde se ujme komentované procházky Ing. Mgr. Martin Klaudys. S AOPK ČR spolupracuje spolek Denemark i Město Kutná Hora již více než šest let na údržbě této lokality. Pod vedením odborného pracovníka CHKO Blaník se snažíme (nebo jsme se spíše do nedávna snažili, teď už je péče na MLaR) vyčistit po cca 25 letech zarostlý třešňový sad a vrátit jižnímu svahu Kaňku jeho biologickou hodnotu. Přes všechny potíže a těžkou práci se nám to daří překvapivě dobře.
Martin všem, kteří se chtějí dozvědět nejen všechno o této lokalitě, ale také o tom, jak probíhaly a probíhat i budou práce v blízkosti NPP Kaňk, všechno velice rád vysvětlí a přímo na místě si ukážeme, co může tak cennou lokalitu nejen zachránit, ale také ohrozit. Pokud bude hezké počasí, bude k vidění množství nejen zajímavých, ale i vzácných rostlin a možná uvidíme i některé druhy brouků, vázaných právě na staré třešně.  Denemark i AOPK ČR vás srdečně zvou na příjemnou procházku.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *