Průvodce po zajímavých stromech Kutné Hory právě vyšel

Před více než půl rokem jsme vás informovali o tom, že Denemark získal od Krajského úřadu Středočeského kraje nemalý příspěvek na vydání knížky, průvodce po zajímavých stromech a keřích v Kutné Hoře. V tu dobu se dodělávaly podklady, ze kterých vyplynulo, že knížka může být mnohem obsáhlejší nebo že nakonec vzniknou dva díly. Vše se podařilo dotáhnout do konce a začalo se s grafickými úpravami, opravami apod. Těsně před Vánocemi se podařilo knížku vytisknout.
Je to poměrně podrobně popsaný návod, jak projít kolem těch nejzajímavějších (těch nej – by bylo asi vhodné uvést víc) stromů a keřů v K. Hoře. Pavel Novák a Tomáš Klail, autoři, se snažili o každém stromu či jeho kultivaru napsat něco zajímavého. Ať už o tom daném exempláři, místě na kterém roste nebo obecně o samotném druhu stromu. Není to žádný dendrologický lexikon pro profíky, ale průvodce pro odbornou veřejnost, amatérské milovníky stromů i pro děti. Knížka je doplněna množstvím fotek od Honzy Moravčíka. Celý průvodce je doprovázen různými kvízy a otázkami pro velké i malé.
Věříme, že se vám knížka bude líbit a budete poznávat Kutnou Horu zase po jiné stránce.
V nejbližší době budou knížky v prodeji v infocentru na Palackého náměstí, na hlavním nádraží, ve Spolkovém domě a asi i v Dačického domě. Objeví se nejspíš i v kutnohorských prodejnách knih. Přejeme příjemné počtení a zajímavé procházky.  Ještě jednou děkujeme Středočeskému kraji – fondu hejtmana za finanční podporu

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

2 komentáře u „Průvodce po zajímavých stromech Kutné Hory právě vyšel

  1. vypadá to zajímavě, mám pár dotazů:
    jsou ty zajímavé stromy jen v KH, nebo i v okolí?
    kolik má kniha zhruba stran?
    díky předem za info

    • Dobrý den, knížka má necelých 180 stránek a stromy jsou nejen z Kutné Hory, ale i ze Sedlce, Kaňku, Neškaredic, Poličan, Malína a přilehlých úvozových cest kolem Kutné Hory. Zajímavých stromů je na okrese mnoho, to by bylo na několik knih.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *