Projekt zookoutku se probudil

Na jaře prosákly na veřejnost informace  tom, že chceme znovu oživit myšlenku vybudování zookoutku. Naše sdružení, dnes spolek, se o tento projekt začalo zajímat a snažit již skoro před 7 lety. Je to dlouhá doba. Když by byla politická i jiná vůle, už mohl možná zookoutek stát. Bohužel se tak nestalo z mnoha důvodů, které zde rozebírat nechci. Důležité je, že jsme to nevzdali. Před 5 lety jsme udělali v bývalém (i plánovaném) zookoutku několik brigád, kdy se vykácely staré a havarijní stromy a kdy se začal tvořit ideový záměr na vybudování nového zookoutku. Pak všechny snahy utichly. Ale nezanikly. Dohodli jsme se v rámci našeho spolku, že vytvoříme “pobočný spolek” se jménem Kutnohorský zookoutek Denemark” (IČO 04957962) a začneme celý projekt zase od začátku připravovat. Během těch uplynulých 5  let k nám do spolku přišel i Lukáš Pečenka, který se s kolegy věnuje např. budování expozic v zoologických zahradách. Lukáš nám s kolegy nabídl, že vypracují do konce září ideový záměr a několik vizualizací, aby bylo možno projekt představit veřejnosti. Vše jsme spolu několikrát konzultovali a věříme, že budou splněny všechny podmínky ať už veterinární, památkové nebo statické. Před 14 dny jsme podali na Městský úřad žádost a informativní správu o tom, že bychom chtěli v projektu pokračovat. Chceme postupovat v několika projektových krocích tak, aby nebyl ohrožen ani projekt, ani spolek a ani vlastnictví města k pozemkům.
Bude to náročná práce, především legislativní, ale nechceme se vzdát. Po uzavření předběžných smluv začneme oslovovat investory a sponzory, ale také bude potřeba vypracovat poměrně složitou projektovou dokumentaci.
Držte nám pěsti. rádi bychom do dvou let otevřeli alespoň první část zookoutku, který by měl sloužit i jako zázemí pro park a stylový dětský koutek.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

1 komentář u „Projekt zookoutku se probudil

  1. Zdravim,budeli zajem mam stribrne bazanti . Jsou nadherne a ted zrovna dve sedi rada je daruji. Drzim palce at se to povede. Zadna navsteva parku se neobesla bez prohlidky zviratek. Kuzlatka byla nadherna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *