Bubnování mělo i tentokráte kladné ohlasy

Od Tomáše Klaila: Letos slunovrat připadl na úterý (21.6.), a tak jsme se rozhodli jeho tradiční oslavu uspořádat mírně v předstihu, již 18.6. Jak jsme již avizovali na plakátu a v předcházejícím článečku, tentokráte to nebylo jen o bubnech. Slibované představení australského nástroje didgeridoo Kamilem z Českého Krumlova zaujalo děti i dospělé a pokusit se na nástroj zahrát zkoušelo poté i několik diváků. Vyluzované zvuky byly hodně zajímavé 🙂  Některé tóny připomínaly zvuky, které se dají těžko identifikovat a naopak někomu hra šla až překvapivě snadno. Poté dorazil i pan Šámal se svým nástrojem hang, ale i on se nejprve se zaujetím podíval na představení sokolníků.  Pěkné počasí, panorama s výhledem na město a jeho okolí a k tomu postupné přelety hned několika druhů dravců – nádherná podívaná. Po představení se počasí střídavě mírně kazilo, a tak pan Šámal zvolit pro svůj koncert místo v našem „malém“  (12 x 6m)  zahradním altánu od firmy Comex, který jsme pro všechny případy postavili. Stan měl svoji premiéru na  letošním „Sousedském jarmarku“.  stanem i okolím se pak nesl zvláštní a úchvatný zvuk jeho zajímavého nástroje. V průběhu celého odpoledne až do večera měli možnost zájemci z řad dětí i dospělých prověřit své znalosti v poznávací soutěži o drobné ceny. Celou soutěž připravila naše kamarádka Pavla společně s Gábinou, za což jim patří velký dík. Přírodní tématika otázek zamotala hlavu i mnohým dospělým 🙂
Kdo nesoutěžil, mohl se občerstvit pečenou kýtou, pivem či malinovkou nebo si na ohýnku opéci cokoli,  co ukrývalo jeho  zavazadlo. Účastníků s vlastním bubnem či chřestidlem bylo tentokrát poměrně dost i přes to, že náš hlavní bubeník a dodavatel bubnů Sam nemohl přijet. Zcela nezávazně se bubnovalo v průběhu večera jen tak pro radost či k meditaci. Bubnování nejméně deseti bubnů, společně se zvuky didgeridoo, to pak byl teprve ten správný zážitek, a když k tomu vzplála tradiční hranice, kolem které se nástroje rozmístily, měl koncert úžasnou atmosféru. Po setmění pak ještě za zvuku bubnů předvedli ohňovou show Nikola, Richard a Martin.  Přenocovat po té ve stanech, autech, či v našem altánu se rozhodlo poměrně dost lidí.
Dopoledne nás čekal úklid místa, který byl o poznání ve větší pohodě, než samotná příprava o den dříve, neboť díky svatební premiéře, která se u menhirů v dopoledních hodinách konala, se přípravy prováděly až po obědě. Všem kdo nám pomohli s bouráním stanu a úklidem velký dík. Přes všechny úskalí v podobě rozmarného počasí i časového skluzu měla celá akce  kladné ohlasy. Budeme s těšit na další setkání na tomto malebném návrší.

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *