Pálení čarodějnic, jinak keltský svátek jara – Beltine

Ani letos nepřijdete o pálení čarodějnic u menhirů. Během tohoto víkendu budeme kolem nic uklízet a připravovat plochu pro oslavu jara na 30. dubna (Beltine). Protože budeme mít v Kutné Hoře vzácnou návštěvu, pana P. Kozáka se svými kolegy, budeme se muset věnovat celé dopoledne a brzké odpoledne jiným aktivitám kolem Kutné Hory a tudíž nám letos nezbyde moc času na doprovodný program. Ale nezoufejte….
Dohodli jsme se však s Průvodcovskou službou, kutnohorskými nadšenci i se zástupci U.T.C. properties  (vlastníky pozemků u menhirů), kteří si letos tohle vezmou za své. Od oběda bude probíhat kulturní program na nádvoří Vlašského dvora a až se setmí, bude se program přesouvat k menhirům. Avšak netradičně – lampionovým průvodem. U menhirů už bude asi tou dobou nejen šero k tomu, abychom zapálili už jen oheň, ale bude už i hotové pečené prase a připravené pivo. Kdo se nechce jít bavit do města, může přijít zhruba na 16:30 k menhirům. Občerstvení už bude připravené, snad se najde i nějaká ta zábava pro děti. I když ony se umí u ohně a v přírodě zabavit samy 🙂 Kdo chcete, přineste s sebou hudební nástroj – večerní posezení u ohně bude jistě fajn.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *