Pozvánka do Sklenářova dolíku – 15.11.2015

Zhruba před rokem se dohodlo 5 neziskových organizací (Oblastní Charita, Sokol, KHnet.info, Denemark a Skauti), že společnými silami dáme postupně do pořádku Sklenářův dolík. Tam by mělo pomalu vzniknout místo pro relaxaci, aktivní i pasivní odpočinek, hřiště pro děti a další věci, které by okolním obyvatelům měly zpříjemnit život v lokalitě U Havírny. Před rokem jsme se sešly na několika brigádách (ta první měla obrovskou účast!!) a stačili jsme vyřezat náletové dřeviny z plochy, plánované na výše zmíněné aktivity. Odvezlo se také obrovské množství komunálního a stavebního odpadu. Na počest našich aktivit jsme v lednu letošního roku uspořádali Společný ples neziskovek. Ten bychom chtěli v lednu 2016 zopakovat, tentokrát snad i s dalšími neziskovkami.
Protože je zase podzim a je vhodný čas na brigádky (může se kácet, nepaříme se v letním horku, neválíme si šunky u moře), rozhodli jsme udělat další pokračování úprav ve “Sklenářáku”. Po roce nám obrostly pařízky křovin a stromů a je nutné je zase ořezat, zredukovat. Asi bude nutné posbírat zase nějaké ty odpadky. Letos bychom ale chtěli pohnout s terénními úpravami. 3V sobotu, předchozí den, bude těžká technika upravovat plochu na hřiště, budou se trhat pařezy a také bude vyznačena cesta, vinoucí se celým dolíkem.
V neděli 15. listopadu bude sraz v 8 hodin  a budeme společně vyřezávat nálety (kdo má křovinořez, motorovou pilu, bude to super), sbírat odpadky (pytle a rukavice máme), uhrabávat cesty (nějaké hrábě máme, ale pokud si vezmete své, bude to taky dobré), případně provádět další práce. Rozděláme si společně oheň, takže je možné si opéct něco k jídlu. Budeme se těšit nejen na brigádě, ale i na dalším plese neziskovek na viděnou 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *