Poděkování Českému svazu ochránců přírody

Před nedávnem jsem vás informoval o tom, že se Pavlovi Novákovi podařilo získat grant od Nadace Partnerství na výsadby původních ovocných odrůd. Pavel na jaře podal grantů víc, a protože byly podány jménem Denemarku, pošta chodí na mou adresu. bylo mi tedy divné, že se mi paní ozývala s tím, že se jí vrátily nepotvrzené smlouvy(vrátily se poštou, protože jsem byl na dovolené) a zda tedy máme zájem o grant. Nechal jsem si je tedy poslat znovu  a až s Pavlem jsme zjistili, že  jsme získali grant ještě  jeden 🙂 Na plných 17  000 Kč, tentokrát od ČSOP. Než jsme s Pavlem smlouvy potvrdili, z obav, abychom neudělali problém s dvojím financováním, jsme se dotázali na vedení, zda můžeme grant přijmout a výsadby udělat ještě o kus dál. Bylo nám sděleno, že to lze. Proto stromky za druhý grant najdete v příštím roce na okraji dolního Žižkova a pak dál, podél cesty k ČKD.
Protože v ovocnářských školkách řádilo letní sucho, nebylo možné získat ty nejlepší místní odrůdy, ale Pavel si poradil. Teď rezervujeme stromky, sháníme chráničky a kůly. V listopadu, až se budou stromky vydobývat ze země, bychom je chtěli vysazovat.
Pavel si vytipoval právě tato dvě místa, aby je měl blízko domu a mohl se o stromy v následujících letech postarat. Věříme, že za pár let budou stromy plodit ovoce, které pamatujeme ze zahrad našich babiček.
Děkujeme tedy ještě Českému svazu ochránců přírody, že jsme od nich dostali grant na výsadbu ovocných stromků. 

 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality se štítky a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *