Geologická expozice měla vzácnou návštěvu

Minulý týden mi volala Mgr. V. Štědrá z České geologické služby, se kterou jsme v minulém roce dokončili geologickou expozici. Ptala se, zda je vše v pořádku, zda je opravený poškozený panel. Důvod byl prostý – na pátek totiž naplánovala s Ing. P. Paulišem návštěvu geologů z celého světa právě do Čížkovy skály, do naší expozice. Slíbil jsem, že pokud mi to čas dovolí, na chvilinku se tam ukážu.
V pátek před 11h dorazilo nakonec asi 150 geologů z celého světa. po krátkém přivítání od starosty a tvůrce expozice si vzala slovo Veronika, která na svých plakátech ukázala historii kutnohorského krystalinika a také popsala zajímavost celé lokality lomu. Pak se mohli všichni projít a pokochat našimi kameny, samozřejmě s doprovodným komentářem obou našich geologů. Následně celý odborný zájezd vyrazil na obhlídku dalších kutnohorských geologických lokalit a zajímavostí. Prý se jim u nás moc líbilo. A nás těší, že i takto specifická věc do Kutné Hory přitahuje velké množství lidí 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *