Bubnování se vydařilo

Letošní bubnování bylo trošku hektické, protože přípravy zůstaly pouze na Tomášovi a Gábině. S přípravou dřeva pomáhal v týdnu ještě Honza, ale všechen materiál a navezení kůlů, špalků i dalšího zázemí musel zajistit Tomáš s Gábinou, kterým tímto moc děkuju. Bez vás by to letos nešlo….Přes všechny potíže technického rázu i přes obavy z počasí to dopadlo na 1* 🙂
Já jsem kvůli starostovským povinnostem dorazil až před 19 hod, kdy jsem byl přítomen stavbě druhého menhiru na vinici pod Kaňkem. Pak už jsme se přesunuli k menhirům, kde pobíhalo spoustu dětí a dospělí různě posedávali a bavili se v nejbližším okolí kamenného kruhu.
Sam tentokrát přivezl velký stan, d kterého se vešlo několik desítek lidí. Ten se hodil právě po třetí “sadě” slunovratového bubnování, zhruba kolem 20:30. Při posledních okamžicích jedinkrát za celou dobu skropil všechny přítomné jemný deštík, po kterém vzápětí (jako by to bylo poděkování) vyrostla nad Kutnou Horou nádherná duha. Plně vybarvená a do celého oblouku zaklenutá duha uvedla všechny přítomné v úžas a fotilo se o 106 :- ) Pak už se bubnovalo, besedovalo, pilo a klábosilo, v noci pak zakončila večer ohňová show.
Zdravé jádro přespalo v Samově stanu a ráno jsme všechno poklidili, na několikrát odvezli na hřbitov a řekli si, že: “Za rok zase na viděnou 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, menhiry a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *