Slavnostní sázení LÍPY MOUDROSTI – symbolu KRUHŮ PORADY A MOUDROSTI

Rádi bychom pomohli s propagací krásné akce, kterou pořádají pánové S. a L. Rudolfský. Citujeme: “Vážení přátelé, srdečně Vás zveme k účasti na dalším projektu ČESKÉ KONFERENCE: Slavnostní sázení LÍPY MOUDROSTI – symbolu KRUHŮ PORADY A MOUDROSTI Slavnostní akt sázení se uskuteční v Kutné Hoře dne 11. dubna v 10:00. Od Voršilského kláštera pojede koňský povoz s lípou na vinici na Sukově, kde bude strom vysazen. V odpoledních hodinách pak bude možnost společného posezení při tématu:  „Moudré zamyšlení nad aktuálními událostmi dnešních dnů“. Občerstvení zajištěno. Podrobné informace Vám rádi zašleme, pište si o ně na e-mail: registrace@ceska-konference.cz

 Oč vlastně jde?
Chceme v krajině naší země vytvořit síť míst, zvaných KRUHY čerpání PORADY A MOUDROSTI, osazených LÍPOU MOUDROSTI – stromem, který bude symbolizovat toto místo, kde bude klid a prostor pro získávání OSVÍCENSTVÍ A INSPIRACÍ. Hledejme vždy v souznění s místy, kde žijeme, odpovědi na mnohé vážné otázky o pravdě a štěstí v lidském životě, o smyslu a potřebách společnosti. Všichni vědomě či podvědomě toužíme po životě ve zdravé lidské společnosti. Lidská společnost – naše místo pro životní naplnění – tedy pro náš růst, vývoj a zrání, prožívání, setkávání a sdílení prožitého. Všichni jistě cítíme tu vnitřní touhu po společnosti spravedlivé a harmonické, naplněné duchovním osvícením. Právě v takové společnosti lidí se nám podařilo již po několik let prožívat několik krásných dnů po dobu trvání setkání České Konference. Prožívali a sdíleli jsme tak oboustranně s účastníky konference společnou radost přítomné jsoucnosti a sounáležitosti v malých ostrůvcích naděje. V dnešní době okleštěné komunikace omezující se zejména na komunikaci přes tělo počítače nebo mobilního telefonu chceme v naší zemi vytvářet síť míst v přírodě pro možnost setkávání se, kdykoli po takovém setkání pocítí kdo touhu. A když už se nesejdou lidé, i jednotlivec může se pak obohatit vnitřním prožitím v klidu a míru tohoto místa. Místa, které má být nejpřirozenějším prostorem pro společné setkávání se při hledání moudrých myšlenek ve spolupráci s přírodou pod budoucí rozložitou korunou stromu.  Pod jeho korunou nechť přebývá množství moudrých inspirací, jichž budou moci mnozí čerpat pro povznesení sebe samých, i míst, v nichž žijí a pracují. Podobně, jako je symbolem pro setkávání a tkaní událostí socha patrona naší země na Václavském náměstí, tak lípa budiž nám zde na těchto ostrůvcích symbolem pro poradu a moudrost. Lípa, pevně a jistě stojící na zemi, kořeny zakotvená v naší domovině, rostoucí a korunou své hrdé hlavy sahající do výšin téměř nebeských.”

Těšíme se na Váš zájem!

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *