Ani o svátcích nebyl klid

Od Tomáše Klaila: Na Velikonoční neděli mi volal Martin, že na FB viděl fotku, jak nějací siláci zdemolovali dvojitou tabuli naší naučné stezky, která je umístěna u vyhlídky na chrám sv. Barbory, na Rovinách. Ve snaze zachránit před další devastací co se ještě dá, jsem tam hned v pondělí odpoledne vyrazil. Zachránit se ale nedalo téměř nic. Samotný stojan zůstal naštěstí téměř bez poškození, ale jeho cennější součást byla zničena prakticky dokonale. Podkladové desky, samotné tabule, ale i krycí lišty, tak to vše bylo na kusy. Naložil jsem tedy alespoň ty zbytky, ze kterých sice šlo ještě něco vyčíst, ale za pár dní by byly všude po okolí, a vydal se k domovu. Cestou jsem ještě povolil obruče tabulí umístěných na stromech na dalších místech tohoto předměstí, abych udělal alespoň něco užitečného. Když doma po demontáži zbytků tabulí zbyly pouhé tři lemovací lišty v celku, mohl jsem mít pouze bezmocný vztek. Dostat tak ty siláky do ruky, dát jim co pro to a zaměstnat je, až by se z nich kouřilo, to by byla věc. Vybíjet si sílu, možná po hojné konzumaci energetických nápojů či něčeho ostřejšího k pití či kouření, na prospěšných věcech vybudovaných jinými, mi připadá víc než ubohé. Svědčí to nejen o neúctě k práci druhých, ale i o problému dnešní počítačové mládeže, která si mimo svůj svět nedokáže najít žádnou smysluplnou činnost. Návštěvníci této vyhlídky mají zkrátka smůlu na dobu neurčitou, protože vše bude záviset na sehnání finančních prostředků na obnovu tabulí. Pokud by někdo chtěl přispět, ozvěte se nám, budeme rádi.
Stejný problém je bohužel i na části naučné stezky „Pod Vysokou pěšky i na kole“, kde po podzimní výměně jedné zdemolované tabule, již chybí další dvě. Lidé si zkrátka neváží ničeho.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *