Ozvěny Ekofilmu dozněly

hrabě Buqoy

hrabě Buqoy

V sobotu v pozdních hodinách skončil I. ročník Ozvěn Ekofilmu. Začal už v pondělí večer, kdy se v Sankturinovském domě otevřela sice jednoduchá, ale svou myšlenkou velice hluboká výstava o výrobcích a surovinách z celého světa. Nikdo z nás si totiž za kávou, tabákem, čajem nebo banány neumí představit lidské i ekologické příkoří. Před bohatým pohoštětím zahrála ekologické písničky skupina Kůzle HuSou
Filmová část začala v pátek ráno, kdy se dvakrát promítal film DivoČiny, po kterém následovala humorná část besedy se žáky. Film pojednával o velkých zvířatech naší přírody, která se snaží nadšenci vrátit zpět do našich lesů a na louky. Bohužel díky neukázněnosti dětí a trémě účinkujících to nakonec nebylo to pravé ořechové. Večer proběhly dva filmy, o anglickém princi Charlesovi a pak Zelená poušť. Po tomto filmu následovala diskuse s Tomášem Ouhelem na téma “palmový olej, kácení pralesa, osobní zodpovědnost nás všech”. V pátek bylo zhruba 60 návštěvníků, oproti cca 40 v sobotu. To se promítaly filmy DALnic, Petburg a DivoČiny. Po obou posledně jmenovaných filmech byly poměrně dlouhé, ale pěkné besedy s aktéry filmů.
Věříme, že těm, co festival navštívili, se líbil a odnesli si něco do života. Ať už důvod k zamyšlení nebo nějakou novou informaci. Chtěli bychom poděkovat všem, kdo účinkovali, ale především všem, co pomáhali festival zajistit. Mimo členů Denemarku je to i Nikola Černá, Mirek Štrobl, Veronika Lebedová a také Město Kutná Hora, které přispělo částkou   5 000Kč. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *