Pozvánka na besedu o včelách

Od Tomáše Klaila: Chtěl bych vás tímto pozvat na povídání o včelkách, které pořádáme ve spolupráci s městskou knihovnou. Jsem nejen členem spolku Denemark, městské komise životního prostředí, ale i Českého svazu rybářů a především Svazu včelařů. Chovem včel se zabývám od roku 1996, kdy jsem tuto zálibu zdědil po svém dědovi. Před tím byl můj zájem o tohoto koníčka, který dnes spíše nazývám posláním, rozptýlen do všeobecného zájmu o přírodu, jejíž neodmyslitelnou součástí včely jsou. Jak již kdysi někdo řekl: „Kdyby mezi lidmi fungovalo vše jako ve včelstvu, byl by na zemi ráj.“ Právě až inteligentní organizovanost a schopnost žít v souladu s přírodou musí zaujmout každého milovníka všeho, co s přírodou má co do činění. Dnes je oproti minulosti, především díky internetu, informovanost o včelách daleko větší, a to je dobře. Pokud si tedy chcete poslechnout pár informací “na živo”, stačí přijít 3. března 2015 v 15 hodin do kutnohorské knihovny. Vzhledem k omezenému počtu míst však doporučujeme rezervaci přímo v knihovně předem. Rádi uvidíme i děti se zájmem o tento užitečný hmyz, ale i potencionální zájemce o jejich chov.

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Pozvánka na besedu o včelách

  1. Vážení sdruženáři.
    Díky tématu o včelkách nabízím kvalitní včelí med, jednodruhový bez přísad. Cena je 5Kč za 1 litr. Omezený počet každoročně vyprodáno.

    PS: Mám jednu včelu a nestíhá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *