Gorily v mlze aneb brigáda na Kaňku

Po vyhlášení brigády přišlo v týdnu překvapení v podobě první nadílky sněhu a námrazy. Koncem týdne vše sice roztálo, ale sobotní ráno nevypadalo vůbec vábně. Přesto jsme v dohodnutou dobu dorazili na Kaňk k příbojové facii a začali jsme pracovat. Nakonec dorazilo lidí celkem hodně (na to, jaké bylo počasí) a během necelých čtyř hodin práce jsme pomocí dvou křoviňáků a vidlí posekali asi 400m2 obrostlých svídových křovin a stařiny a všechno jsme snosili na hromady. Celí promočení, i když posíleni Tomášovým obligátním čajem s medem, jsme před polednem ujížděli na oběd domů. Teď už nás čeká jen dohodnutým bagříkem strhnout pařízky trnek a snad i vyčistit tůni ve skalní úžlabině. Na jaře vysbíráme odpadky a pro CHKO Blaník bude hotovo. Celé dopoledne bylo sychravé počasí a v sadu se válela tajemná mlha. Zajímavé byly místy rozkvetlé svídové výhony.

Na mnoha výhonech svídy krvavé se bělaly rozkvétající květy. Příroda opravdu překvapuje....

Na mnoha výhonech svídy krvavé se bělaly rozkvétající květy. Příroda opravdu překvapuje….

Další práce (frézování obrostů a odvoz stahaných hromad) na zbytku pozemků pak budou už provádět Městské lesy a rybníky. Pokud chce někdo dle pravidel vyřezávat křoví vzadu u lesa, ozvěte se. Zbývá tam asi 500m2 zarostlého sadu, který je potřeba vyčistit. Na jaře proběhne podrobné mapování pracovníky CHKO a příprava projektové dokumentace na další plán péče o toto území.
Díky moc všem, kteří v sobotu přišli. Udělal se obrovský kus práce. Jak vidno, kritici zůstali jen kritiky a na pozvání na brigádu ani neodpověděli. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *