Pro mnohé nebyla neděle dnem odpočinku

Chlapi museli objet celý lom po terase

Chlapi museli objet celý lom po terase

Na neděli jsme připravili brigádu na dolním Žižkově, při níž jsme chtěli připravit podklad pod jednotlivé kameny  expozice, zabetonovat stojany i dočistit pěšinu a její okraje. Firma Silnice Čáslav nám navezla asi 14 kubíků prosívky a asi 8 kubíků štěrku. Prosívku jsme rozváželi po cestě, kterou nám připravil bagřík z Technických služeb. Na kraj pěšiny pak přišla rozbalit geotextílie, aby neprorůstala tráva kolem kamenů. Mysleli jsme si, že budeme štěrk vozit ručně na kolečkách, což se ukázalo jako bláhový nápad! 🙁 Nakonec pan Matuš došel domů pro 50 let starý stroj, vyráběný v Prostějově.

Máme hotovo

Máme hotovo

Ten vždy naložili tak, aby ho šlo s pomocí dvou lidí vytlačit na terasu a dovezli tam asi 4 kolečka štěrku.Ten se postupně rozhazoval alespoň  v malé vrstvě, aby se zatížila textílie. Budeme se muset domluvit s někým, kdo nám pomůže z bagříkem rozvézt zbytek asi 7 tun štěrku 🙁 S Pavlem Novákem jsme nakonec vykopali díry a na závěr společnými silami jsme stojan i zabetonovali. Přesto, že se neudělalo to, co bylo plánováno, udělal se vzhledem k té dřině obrovský kus práce.Zbytek této práce by měl proběhnout do konce týdne. Příští týden se začnou

Stojan je už na svém místě

Stojan je už na svém místě

navážet první kameny. Texty na tabule, kvůli zpoždění, budou asi instalovány až v druhé půlce července. Grafické úpravy se pořád mění, aby to bylo opravdu kvalitní a zdržuje to 🙁 Slavnostním otevřením tak zakončíme více než dvouletou práci. Určitě vás na tuhle slávu prostřednictvím webu pozveme.
Díky všem zúčastněným. Rodině Matůšových a Novákových, Vaškovi Veselému, Petrovi Budínovi, Shali Hájkové. Mákli jsme si pěkně. 

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *