Druhý ročník bubnování u menhirů

I když nebylo v sobotu to nejlepší počasí a nad Kutnou Horou se honily od rána mraky, dorazily na travnatý pahorek nad město nakonec možná tři stovky účastníků. I tentokrát byla skoro polovina z nich mimokutnohorských – mluvili jsme s lidmi z Domažlic, Mělníka, Poděbrad, Chotěboře, Hradce Králové i Prahy. Pro nás je tohle velký úspěch a ocenění a jsme rádi, že se všem akce líbí a její pořádání se mezi lidmi volně šíří.

byl to hukot :-)

byl to hukot 🙂

Mezi menhiry, kde se chvilkami proháněl silný vítr, se vyžily především děti – k dispozici bylo několik desítek velkých či malých bubnů, dětské luky a zajímavá byla i krátká přednáška o středověkých zbraních a katovském řemesle. Tu ukončily dvě rány – z píšťaly a hákovnice. Po celý večer byl v permanenci oheň, kde si lidé opékali buřty. Za tmy pak proběhlo představení s ohněm, které sklidilo potlesk.
Akce se snad povedla a my připravujeme na konec prázdnin další bubnování. Tentokrát však bez Sama, jen s bubny, které si přinesete. Už je jich mezi vámi dost, tak to snad zvládneme i bez Sama, ne? 🙂 Pro děti bude připraven zase nějaký program, takže určitě nepřijdou zkrátka. Budeme se těšit na viděnou.
PS: Nikola s Richardem přemýšlí o tom, že by si po ovacích na ohňovou show otevřeli nějaký učební kurz tohoto umění. Pokud to bude pak aktuální, dáme všem vědět 🙂

nebuďte asociální, sdílejte ...Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
0
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, menhiry a jeho autorem je Martin Starý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Druhý ročník bubnování u menhirů

  1. Hezký den z Chotěboře.
    Setkání bylo tradičně parádní, jen škoda, mohlo být těch lidiček víc, ale to se může na konci prázdnin změnit. Pokud do toho něco zásadního nevleze, tak bychom měli z Chotěboře opět dorazit. Tentokrát bychom vzali náš velký buben, aby se děti a nejen ony mohli během akce pořádně vyřádit…
    Milan Stříbrný Vlk Chotěboř

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *